Zlínský deník - Fotbalistky Brumova chtějí obhájit prvenství

26.08.2013 06:52

Zdroj : Zlínský deník

Autor : Lubomír Hotař

Region – S pěti celky ze Zlínského kraje začne o víkendu Moravskoslezská divize skupiny B fotbalistek. 

V divizi žen se představí pět regionálních celků. Nováčkem je Uherský Brod

BRUMOV VSADÍ NA DEFENZIVU

K nejlepším družstvům soutěže bude určitě znovu patřit Brumov, který v minulé sezoně divizní skupinu B vyhrál. ,,I letos chceme s osvědčenými tahounkami Sochorovou, Olejníkovou, Škrabolovou a Krahulovou předvádět líbivý fotbal. Ve většině zápasů taktiku postavíme na pevné defenzivě, ale budeme maximálně aktivní i ve hře dopředu. Naším záměrem totiž je střílet co nejvíc gólů. Pokud se nám to podaří, jsme schopní znovu zabojovat o první příčku. Našimi největšími soupeři o čelo tabulky by měl být klub Holešovských holek, Valašského Meziříčí, Mutěnic a překvapit může také Uherský Brod," kalkuluje vedoucí brumovského kolektivu Ivo Polách. Ten ještě rozšířil svůj kádr. Ze slovenských Lazů pod Makytou přišla do defenzivy Kristína Gabrišová, ze Slavičína přestoupila obránkyně Eliška Pinďáková a na střídavý start v Brumově z Bylnice získali Lindu Lysákovou. Navíc celý podzim mají ještě Valašky k dispozici Kristínu Cverenkárovou z Trenčianských Teplic. ,,Bohužel ale po třetí operaci kolena musela ukončit kariéru Susedíková a dlouhodobé problémy s kolenem mají také Ptáčková a Adéla Poláchová," mrzí Ivo Polácha.

HOLEŠOVSKÉ HOLKY PŘEBUDOVALY HRÁČSKÝ KÁDR

Klub Holešovských holek jde do nové sezony s celou řadou změn. ,,Po neúspěšném jaru jsme se rozhodli zcela přebudovat hráčský kádr a změnit herní projev. V divizi chceme intenzivně pracovat na fotbalovosti a tím nahradit dosavadní styl založený spíš na bojovnosti," hlásí kouč Slavomír Bednář, jehož celek ještě loni působil ve 2. Moravské lize. Tým opustily Mrázková a Šebestová, když obě míří do družstva 1. FC Olomouc. Roční zdravotní přestávku si vybírá střední záložnice Holcová a s kolektivem se nepřipravuje ze zdravotních i pracovních důvodů brankářská jednička Gulánová. ,,Nově jsme ovšem angažovali spoustu vesměs mladých fotbalistek. Z Hovězí k nám přišla Mikešová a z Huslenek Jašková. Hostování u nás prodloužila Kolesárová z Lubné a Otáhalíková z Žalkovic, úplnými nováčky jsou Pavlína Přikrylová z Kroměříže, Nikola Zapletalová ze Slavkova pod Hostýnem a Alena Siudová z Lubné," vypočetl příchody Bednář, který se těší na všechny zápasy kromě duelů na umělé trávě. Holešovský vůdce na divizního vítěze pasuje Brumov a Valašské Meziříčí.

BŘEZNICE ZAÚTOČÍ NA PŘEDNÍ PŘÍČKY TABULKY

Naopak v Březnici se žádný pohyb v hráčském kádru nekonal. ,,Přípravu na novou sezonu jsme zahájili 22. července. Trénovali jsme dvakrát týdně v prostorách našeho stadionu a zaměřili jsme se hlavně na práci s míčem a přesnou střelbu," prozradil trenér Antonín Parolek. Ten znovu usiluje o střídavý start Přibilové z SK Baťov, opačným směrem Březnice stejným způsobem nabízí Soňu Huťkovou. Tradiční účastník divize už vyřešil interní problémy a letos se soustředí zase jenom na fotbal. ,,S oporami Vaculíkovou a kanonýrkou Petrou Gregorovou se chystáme předvádět líbivý kolektivní fotbal. Šetřit nebudeme ani bojovností a naším záměrem je pohybovat se v popředí divizní tabulky," plánuje Parolek.

UHERSKÝ BROD POVEDE ZDEŇKA SKUPINOVÁ

Neznámou pro všechny soupeře zejména na začátku soutěže bude nováček z Uherského Brodu. Slovácký tým ovšem povede trenérka zvučného jméma Zdeňka Skupinová. Ta v minulosti jako hráčka působila například v klubech 1. FC Slovácko, Holešově, Zbrojovce Brno, ale také v německém druholigovém Lipsku. V sezoně 2007–2008 byla Skupinová dokonce s dvaatřiceti góly nejlepší střelkyní 1. ligy. ,,Aktuálně máme na soupisce sedmnáct hráček. V letní přípravě jsme se zaměřili na fyzickou kondici i techniku s míčem. Zatím se však všichni poznáváme a s novou pozicí a rolí se seznamuji také já," přiznává trenérka Uherského Brodu. Celek ze Slovácka ale nebude spoléhat na žádné individuality, které už mají zkušenosti s ženským fotbalem z minulosti. ,,Chceme předvádět fotbal, který se bude divákům líbit. Potěšít se je chystáme týmovým duchem i spoustou branek v síti soupeřek. Naším přáním je vyhnout se příčkám na konci tabulky a už v prvním střetnutí proti Vlkoši se pokusíme zaznamenat plný tříbodový zisk," slibuje Zdeňka Skupinová, jejíž družstvo bude hrávat domácí zápasy vždy v neděli v 10 hodin na stadionu Na Lapači.

ČERNÝM KONĚM BUDE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Mezi adepty na zisk některé z medailových pozic patří také Valašské Meziříčí. To je sice novým klubem v divizní skupině B, ale Valašky mají bohaté zkušenosti s touto soutěží. Loni totiž hrály divizní skupinu A a v ní obsadily druhé místo. Celek, který v minulosti hrával také druhou Moravskou ligu, má stabilizovaný kádr a je silný v útoku. Nechybí mu střelkyně, protože v poslední sezoně vsítil valašskomeziříčský kolektiv v divizi rovných 100 gólů. Pevná je rovněž i obrana jednoho z favoritů divizní skupiny B. Valašské Meziříčí začíná soutěž v sobotu v Podivíně, ale už následnou sobotu hostí na domácím stadionu Brumov.