WOMEN´S B-B CUP 2010 o pohár místostarosty města Brumov-Bylnice

14.03.2010 20:15

 

WOMEN´S B-B CUP 2010 o pohár místostarosty města Brumov-Bylnice
Sedm týmů děvčat se zúčastnilo ve sportovní hale v Brumově-Bylnici prvního ročníku mezinárodního halového turnaje v sálové kopané WOMEN´S B-B cup 2010, který svým jménem zaštítil místostarosta Brumova-Bylnice pan Václav Bližňák.
Pozvání přijaly silné slovenské celky z Pováží, které ve svých soutěžích vévodí tabulkám - MŠK Slovan Trenčianské Teplice, TJ Spartak Myjava a MFK Topvar Topoľčany, v rámci rozvíjení úzké spolupráce 1.FC Slovácko U-19 a týmy hrající MSDŽ-TJ Valašské Meziříčí, SK Březůvky a domácí FC ELSEREMO Brumov.
Za vydatné pomoci města Brumov-Bylnice a vstřícného přístupu místní základní školy, mohly zúčastněné týmy po dobu turnaje využívat přilehlý plavecký bazén se saunou.
Děvčata se utkala systémem každý s každým, který přinesl spoustu zajímavých, kvalitních duelů, nebyla nouze o překvapení a i papírově slabší celky MSDŽ dokázaly obrat o body prvoligové matadory, což při konečném účtování ovlivnilo umístění na předních místech.
Historicky prvním vítězem se stal tým děvčat MŠK Slovan Trenčianské Teplice, dlouhodobý účastník 1. slovenské ligy žen, který potvrdil roli favorita a v průběhu celého turnaje ztratil pouze 4 body za dvě remízy. Na druhém místě skončil celek TJ Spartak Myjava a třetí místo obsadil opět slovenský celek MFK Topvar Topolčany.
O vyrovnanosti celého turnaje svědčí to, že děvčata 1.FC Slovácko U-19 aniž by prohrála, obsadila až čtvrté místo. Neztratily se ani zástupci MSDŽ, kteří se zachovali jako Jánošíci-silným braly a slabším rozdávaly.
Pro SK Březůvky je zcela jistě úspěchem remíza s 1. FC Slovácko a pro domácí hráčky vítězství s velmi ambiciózním týmem MFK Topvar Topoľčany.
Na čistotu hry dohlíželi arbitři pánové, Ptáček, Březáček a Bartoň, kteří svým profesionálním výkonem přispěli ke zdárnému průběhu turnaje.
Pro všechny týmy byly připraveny hodnotné ceny, které do turnaje věnovali podnikatelé z Brumova-Bylnice a Valašských Klobouk.
Pořádání turnaje takového mezinárodního rozsahu umožňuje svým obsazením přiblížit dívčí kopanou na vysoké kvalitativní úrovni.
Pořadatelé se snažili nabídnout všem účastníkům a zejména divákům nejen skvělý sportovní zážitek, ale také skvělou zábavu a uchovat si jejich přízeň do příštích ročníků.
Zvyšování popularity dívčí resp. ženské kopané ve zlínské regionu je patrný na každém kroku, těší se velké podpoře fanoušků, vždyť na domácí utkání Brumovjanek chodí více než pět stovek diváků, ovšem v porovnání s mužským fotbalem tak trochu strádá a je na ni pozapomínáno.
I proto byla jedna z priorit pořadatelů 1. ročníku mezinárodního halového turnaje v sálové kopané WOMEN´S B-B cup 2010 zviditelnit tento sport v podání křehkého ženského pohlaví.

SESTAVA FC ELSEREMO BRUMOV :
Florešová Eliška, Sochorová Eva, Filáková Lenka,Trčálková Gábina, Škrabolová Adriana, Poláchová Adéla, trochtová Jana, Sovadinová Lucie, Miklasová Monika, Hruboňová Karolína, Lysáková Maruška, Machů Hana, Ptáčková Mirka, Naňáková Kristína
trenér Robin Sochora

VÝSLEDKY :
Brumov-Val. Meziříčí 0:0
Březůvky- Slovácko 0:0
Myjava- Tr. Teplice 1:1 (Horešová-Badžgoňová)
Brumov – Topolčany 3:1 (Lysáková, Sochorová, Poláchová-Bobocká)
Březůvky- Val. Meziříčí 1:3 (Mozgová M-Ondřejková 2x,Vlčková)
Slovácko - Myjava 1:1 (Kovářová-Nevaďalová)
Březůvky- Tr. Teplice 1:3 (Skočovská-Štilichová,Ficová,Badžgoňová)
Val. Meziříčí- Topolčany 0:2 (Janošová, Belobradová)
Brumov-Myjava 0:2 (Nevaďalová, Krutá)
Slovácko -Tr. Teplice 0:0
Topolčany-Březůvky 3:0 (Herdová,Belobradová,Janíková)
Myjava-Val. Meziříčí 4:0 (Horešová 3x,Nevaďalová)
Slovácko -Brumov 1:0 (Tomaštíková)
Tr. Teplice-Topolčany 1:0 (Manová)
Březůvky-Brumov 0:0
Topolčany-Myjava 1:0 Jakubíková)
Val. Meziříčí- Slovácko 0:2 (Barcucová,Rybanská)
Březůvky-Myjava 1:2 (Skočovská-Nevaďalová 2x)
Brumov-Tr. Teplice 1:2 (Miklasová-Badžgoňová, Manová)
Topolčany- Slovácko 1:1 (Herdová-Tomaštíková)
Tr. Teplice-Valašské Meziříčí 2:0 (Manová, Štilichová)

KONEČNÉ POŘADÍ :
1. MŠK SLOVAN TRENČIANSKÉ TEPLICE
2. SPARTAK MYJAVA
3. MFK TOPOĽČANY
4. 1.FC SLOVÁCKO U19
5. FC ELSEREMO BRUMOV
6. TJ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
7. SK BŘEZŮVKY

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ :
Brankářka – Eliška Florešová (FC Elseremo Brumov)
Střelkyně – Iveta Nevaďalová 5 gólů (Spartak Myjava)
Hráčka – Zlata Kadlecová (SK Březůvky)
Miss sympatie – Adriana Škrabolová (FC Elseremo Brumov)
Miss (informačního portálu www.naševalašsko.info) - Zlata Kadlecová (SK Březůvky)