Vítězná premiéra žen FC Elseremo Brumov v MSDŽ

06.09.2009 13:18

 

Vítězná premiéra žen FC Elseremo Brumov v MSDŽ
Kdo se podíval v pátek na sobotní předpověď počasí, věděl, že Brumovjanky nečeká v Mutěnicích nic dobrého. Alena Zárybnická z ČT děvčata vystrašila vichřicí a přívalovými dešti, tudíž podle její předpovědi se zápas 1.kola MSDŽ sk.“B“ nemusel ani hrát.
Předpověď jim, jak je toto léto pravidlem, vyšla na 50 %. Bylo přesně obráceně, bezvětří a nesnesitelné horko. Vzhledem k tomu, že se měl zápas odehrát na umělce, čekaly hráčky obou týmů fotbalové galeje.
Z důvodu toho, že se někde na ČMFS zatoulaly registrační průkazy M.Lysákové, H.Machů, L. Sovadinové a V.Častulíkové, nemohly Brumovjanky v premiéře MSDŽ nastoupit v nejsilnější sestavě.
Přesto si i s tímto problémem v Mutěnicích poradily. Mírnými favoritkami v tomto utkání byly domácí hráčky, pro které hovořila několikaletá zkušenost v této soutěži. V sezóně 2008/2009 se domácí umístily v MSDŽ na šestém místě se ziskem 21 bodů a vyrovnanou bilancí 5 vítězství, 6 remíz a 5 proher.
Dá se říct, že raritou v týmu je patrně nejstarší registrovaná brankářka na světě paní Bronislava Doksanská, která je i ve věku 63 let výraznou oporou a respektovanou osobností domácích. Brumovjanky neměly to štěstí si proti ní zahrát, neboť paní Doksanská v tomto utkání bohužel nenastoupila. Jak prozradily místní činovníci, Česká televize o této osobnosti ženského fotbalu připravuje dokument.
Přesně v poledne, na hřišti Pod Bůdama rozhodčí Milan Trávníček zahájil dlouho očekávaný zápas. Trenér hostů rozhodně nepřijel do Mutěnic s defenzivní taktikou a dál praktikoval hru na dva útočníky, které ze zálohy podporovala Eva Sochorová a Adriana Škrabolová. Po úvodním oťukávání se Brumovjanky předvedly několika nepřesnými střelami, ale s přibývajícími minutami se usadily na polovině domácích a kombinační hrou se dostávaly do šancí.
Bohužel důrazná obrana domácích nedovolila hrotovým hráčkám zakončit pohledné akce. Tlak hostů postupně narůstal. Ve 22´ po autu z levé strany prokázala důraz před brankou Eva a vsítila premiérový gól FC Elseremo Brumov v MSDŽ. Hosty gól povzbudil a domácím bylo najednou pořádně horko. Ve 25´ je mohly zmrazit Maruška Trčková s Adélou Poláchovou, které se dostaly do brejku, ale poslední jmenovaná akci zakončila slabou střelou, se kterou golmanka domácích neměla mnoho práce. Dravé autorce prvního gólu se několikrát podařilo vybojovat míč a předložit ho spoluhráčkám před bránou, těm se však v koncovce moc nedařilo a většinou míč končil mimo bránu nebo v náručí golmanky. Ve 38´ se k přímému kopu ze třiceti metrů postavila Eva a střelou k tyči zvyšovala na 0:2.
Ve druhé půli hosté dále pokračovaly v produkování útočné hry, která přinášela šance, jenže koncovce byla stále bídná. Fotbalistky Mutěnic vyrážely k ojedinělým protiútokům a jejich největší nebezpečí hrozilo pouze ze standardních situací. Obrana Brumovjanek dovolila domácím pouze dva pokusy přímého ohrožení brány, kterou střežila Eliška Florešová.
V 70.´ ze sebe hosté vyždímaly poslední zbytky sil a předvedly ukázkový útok po levé straně, na vápně se dostala k míči Lenka Filáková, která „štítenským nártem“ vymetla šibenici domácích – 0:3. V 72´ stáhl kouč Robin Sochora zcela vyčerpanou Adélu a na její místo vyslal čerstvou Janu Trochtovou. Skóre se již přes další šance neměnilo a v úmorném vedru si hosté výsledek pohlídaly.

Mutěnice - FC ELSEREMO Brumov 0:3
Branky : 22.´a 38.´ Eva Sochorová, 70.´ Lenka Filáková
Střídání : 73.´ Trochtová Jana za Poláchovou Adélu
Sestava FC Elseremo :
Florešová Eliška - Miklasová Monika, Trčálková Gabriela, Krahulová Sabina, Ptáčková Mirka, Filáková Lenka, Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Sochorová Eva ,Poláchová Adéla, Trčková Marie

První domácí utkání sehrají fotbalistky FC Elseremo v neděli 6.9.09 v 17:00 hodin s favoritem soutěže s týmem Hovoran.