V utkání druhého kola fotbalového přeboru žen Březnice přenechala body Brumovu

07.09.2016 06:49

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – V nejočekávanějším utkání druhého podzimního kola Krajského fotbalového přeboru žen přenechalo družstvo Březnice body Brumovu. Dařilo se také Uherskému Brodu, Lužkovicím, DFK Holešovu a Babicím. Hattrikem se blýskly osmnáctiletá uherskobrodská  záložnice Karolína Jílková a kanonýrka Babic Tereza Kubicová.

BŘEZNICE – BRUMOV 0:2 (0:1)

,,V zápase kola nás v prvním poločase hosté přehrávali ve všech fotbalových dovednostech. Brumov byl pohyblivější a v ofenzívě nebezpečnější. Naštěstí se Valašky pouze jednou prosadily v koncovce. Ve druhém dějství se náš herní projev zlepšil, ovšem chyběla nám větší efektivita střelby. V důležité partii tak z naší sestavy snese přísnější měřítko pouze Bejtkovská,“ uvedla po utkání předstopérka Březnice Žaneta Vaculíková. ,,Hodně nám pomohlo, že nás Krahulová už v páté minutě poslala po povedené ráně ze dvaceti metrů do vedení. To kolektiv uklidnilo a navíc jsme byli ještě dlouho iniciativnějším družstvem. Několikrát jsme vystřelili na bránu domácích, ale Březnici podržela gólmanka Adamíková. Po přestávce  se hra odvíjela vesměs ve středu hřiště. Stále se nám však dařila kombinace, zatímco tým domácích spoléhal pouze na nakopávané balóny. V pětasedmdesáté minutě po přesném pasu od Bednářové Sochorová trefou z nulového úhlu definitivně podtrhla náš tříbodový zisk,“ potěšil skalp posledního vítěze krajského přeboru trenéra hostů Robina Sochoru.

Branky: Krahulová, Sochorová.

Březnice: Adamíková – Bukovjanová, Kubíčková, Vaculíková, Marková, Hamalčíková, Bejtkovská, Vavrušová, Vilhanová, Gregorová, Jakubíčková. Střídala: Šišková.

Brumov: Radka Koutná – Frajtová, Bednářová, Plášková, Kozubíková, Sochorová, Škrabolová, Kolaříková, Jelínková, Krahulcová, Krahulová. Střídaly: Šandorová, Černobilová. 

UHERSKÝ BROD – VALAŠSKÉ KLOBOUKY 4:2 (2:2)

,,I bez obránkyň Mičové, Hájkové, Vidové a Mackové jsme brzy vedli 2:0. Na konci prvního poločasu ovšem Valašky srovnaly stav na 2:2. Zlom ve střetnutí nastal v 75. minutě, kdy po dorážce mladá Máčalová vsítila třetí branku. Naši výhru pak ještě umocnila gólem na 4:2 autorka hattricku v utkání Jílková,“ radoval se jeden z uherskobrodských koučů Lumír Petrka, který ovšem pochválil také tým z Valašských Klobouk. ,,Hosté podali sympatický výkon a v porovnáním s loňskou sezonou se zlepšili. Přesto mohla Šmilauerová  ze sólových akcí několikrát zvýraznit naše vítězství,“ podotkl Petrka. ,,Duel se hrál na umělé trávě a těmto podmínkám jsme se těžko přizpůsobovali. Navíc, když musela pro bolavá záda ze zápasu odstoupit stopérka Tománková, zvýšila se prostupnost naší obrany. Naštěstí spoustu šancí Uherského Brodu pochytala brankářka Nikola Fojtíková,“ uznal lodivod Valašských Klobouk  Jaroslav Maňas. 

Branky: Jílková 3, Máčalová – Juřenčáková, Holbová.

Uherský Brod: Horáková – Chovancová, Petrková, Andrlíková, Lenka Kučerová, Eliášová, Jílková, Michaela Kučerová, Máčalová, Šmilauerová, Lenka Oharková.

Valašské Klobouky: Nikola Fojtíková – Králíková, Pjajková, Tománková, Nováková, Bučková, Machů, Trochtová, Lišková, Juřenčáková, Holbová. Střídaly: Jeřábková, Mačková.

ŽALKOVICE – BABICE 0:7 (0:4)

,Z hlediska nasazení a bojovnosti jsme podali lepší výkon, než v minulém kole ve Valašských Kloboukách. Babice ovšem přijely na zápas dobře připravené a navíc jsme jim po spoustě nepřesností ulehčovali jejich roli. Škoda, že v posledních deseti minutách Trávníčková a Fallová ze slibních pozic navstřelily alespoň čestnou branky,“ pronesl po střetnutí první muž žalkovické lavičky Radim Borovička. ,,Domácí jsme nepustili na dostřel naší branky. Díky kolektivnímu pojetí jsme si proto zápas užívali. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, dobře nám pracovala záložní řada a po křídelních akcích jsme si vypracovali spoustu příležitostí. Ty dokázaly gólově zůročit hlavně Kubicová a Dudová,“ pochvaloval si po duelu na Hané spokojený vedoucí týmu z Babic Aleš Havlíček. 

Branky: Kubicová 3, Dudová 2, Habáňová, Vančíková.

Žalkovice: Rožnovjáková (Veronika Kubová) – Otáhalíková, Trávníčková, Brázdilová, Kalíková, Lucie Pitnerová, Fallová, Chytilová, Řičicová, Zapletalíková, Sedlářová. Střídaly: Andrea Netopilová, Zlámalová, Kristýna Koutná, Krejčí, Hana Netopilová. 

Babice: Hladíková – Karolína Matušová, Habáňová, Kubicová, Markéta Oharková, Tichá, Malíková, Vančíková, Pavlína Matušová, Urichová, Hudcová. Střídaly: Králíková, Macková, Kotlabová, Fusková, Dudová.

BŘEZŮVKY – LUŽKOVICE 0:4 (0:2)

,,Duel ovlivnila skutečnost, že jsme ho odehrály bez několika důležitých hráček. Protože jsme neměly nikoho na střídání, tak nám  s přibývajícími minutamí ubývaly síly. Navíc Lužkovice ovládly střed hřiště. Hostům také vycházely rychlé brejky,“ konstatovala po střetnutí hodně zklamaná levá záložnice Březůvek Hana Toboláková. ,,Od začátku zápasu jsme díky aktivnímu napadání přitlačili domácí na jejich polovinu hřiště. Ti se proto nedostávali do žádných brankových příležitostí. Zásluhou útočného pojetí jsme ve dvaadvacáté minutě po dorážkách Hrubé a Uhlířové vedli 2:0. Ve druhé půli se herní projev Březůvek zlepšil. Ovšem v 50. minutě našla dlouhou přihrávkou Hnilicová Uhlířovou a jedna z našich tahounek ze sólové akce skórovala na 3:0. V této pasáži utkání už bylo jasné, že dobře rozehranou partii nepustíme,“ užíval si povedené fotbalové představení hlavní trenér ženského lužkovického klubu Karel Dolina.     

Branky: Hrubá 2, Uhlířová 2.

Březůvky: Nejezchlebová (Müllerová) – Skočovská, Grelová, Mizerová, Monika Zábojníková, Zelinková, Černošková, Jakešová, Toboláková, Kadlecová, Huťková.

Lužkovice: Matlachová – Buchtová, Bednaříková, Jana Molová, Hnilicová, Hrubá, Vyvlečková, Brzósková, Navrátilová, Uhlířová, Strachoňová. Střídaly: Žalková, Veronika Florešová.

NEZDENICE – DFK HOLEŠOV 1:3 (0:2)

,,Podali jsme nedisciplinovaný výkon. Družstvo neplnilo taktické pokyny a navíc jsme se nedokázali prosadit v koncovce. Přesto jsme mohli uhrát přijatelnější výsledek. Bohužel za stavu 1:2 zahodila tutovku Lukášová a hned záhy jsme inkasovali po zbytečném faulu z penalty třetí gól,“ zlobil se na svoje svěřenkyně vůdce lavičky Nezdenic Ivan Pavlis. ,,I bez dlouhodobě zraněné Pospíšilové a také bez Řihákové, Zichalové a Hemannové se nám dařilo eliminovat silový fotbal i důraz v osobních soubojích nezdenického celku. Naši hru dobře organizovalo trio Zderčíková, Ševčíková, Fojtová, které dokázalo vytvářet šance pro svoje spoluhráčky. V obraně skvěle pracovala stopérská dvojice Pospíšilíková, Kozlanská,“ vyzdvihla  největší opory v duelu na Slovácku vedoucí holešovského kolektivu Svatava Ságnerorá. Tu rovněž potěšilo, že její družstvo podalo lepší výkon, než v prvním kole proti Uherskému Brodu. ,,V některých pasážích střetnutí jsme se prosazovaly technikou. Hráčky se také dokázaly dobře orientovat v šestnástce domácích. Bylo rovněž důležité, že si naše defenzíva dokázala poradit s nebezpečnou útočnicí Nezdenic Švecovou,“ vypočetla hlavní příčiny výhry Ságnerová.   

Branky: Hanáková – Adriana Ševčíková 2, Fojtová.