V krajském přeboru žen vítězili favorité

13.09.2016 06:16

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Favorité vítězili ve 3. podzimním kole Krajského fotbalového přeboru žen. První místo si v tabulce upevnil Brumov. Žádný bod ještě neztratily ani druhé Babice. Po jasné výhře nad Žalkovicemi jsou aktuálně třetí Lužkovice. Stínem kola je těžké zranění kolene holešovské obránkyně Karolíny Kozlanské 

BRUMOV – BŘEZŮVKY 4:0 (2:0)

,,V úmorném vedru se nám povedl začátek střetnutí. V 11. minutě nás po zaváhání defenzívy hostů poslala do vedení Černobilová. O tři minuty později našla kolmou přihrávkou Škrabolová Sochorovou a bylo to 2:0. Také po přestávce jsme měli vývoj duelu pod kontrolou. Na další góly jsme však čekali až na konec zápasu. V posledních čtyřech minutách znovu zafungovala spolupráce mezi Škrabolovou a Sochorovou a díky těmto našim tahounkám jsme v 86. a 89. minutě ještě dvakrát skórovali. Tím jsme definitivně zlomili odpor houževnatého protivníka,“ uvedl po utkání kouč Valašek Robin Sochora. ,,Brumov byl silný v ofenzívě. My jsme jeho obranu ohrožovali pouze sporadicky. Z ojedinělých protiútoků ovšem mohly vsítit alespoň čestnou branku Nejezchlebová, nebo Jakešová. Na našem výkonu se také výrazně projevila absence dvou velkých opor. Nastoupit nemohla předstopéka Monika Zábojníková, která má zlomený kotník. Citelně nám chyběla i tvořivá záložnice Kadlecová,“ upozornil vedoucí týmu hostů Lukáš Mališka.    

Branky: Sochorová 3, Černobilová.

Brumov: Radka Koutná – Jelínková, Plášková, Kozubíková, Matoušů, Sochorová, Škrabolová, Kolaříková, Šandorová, Černobilová, Krahulová. Střídala: Šenkeříková.

Březůvky: Zelinková – Mizerová, Grelová, Huťková, Müllerová, Plecová, Adéla Zábojníková, Černošková, Jakešová, Nejezchlebová, Talašová. Střídaly: Stolaříková, Vehovská. BABICE – UHERSKÝ BROD 5:2 (2:0)

,,Úvodních dvacet minut jsme byli lepším celkem. Poté se hra vyrovnala, nám se ovšem dařilo využívat šance. S přibývajícími minutami tempo ve velkému vedru opadlo a my jsme se soustředili na brejkové akce. Z  nich jsme byli úspěšní. Nakonec jsme mohli Slovácké derby ovládnou i vyšším rozdílem. Kubicová totiž ještě neproměnila penaltu,“ informoval vedoucí domácího družstva Aleš Havlíček. ,,Babice vyhrály zaslouženě. Měly však štěstí v koncovce. V naší bráně totiž skončila prakticka každá střela domácích. Duel jsme mohli ještě zachránit v nástupu do druhé poloviny střetnutí. V této pasáži zápasu ale dvakrát Šmilauerová a k tomu ještě Eliášová velké přiležitosti neproměnily. A když dala v 56. minutě Hudcová gól na 3:0, bylo zřejmé že si z půdy v letošní sezoně posilněného celku body těžko odvezeme. Citelně jsme také postrádali střelkyni Jílkovou. S ní bychm možná byli domácím vyrovnanějším protivníkem,“ kalkuloval jeden z šéfů  uherskobrodské lavičky Lumír Petrka.

Branky: Vančíková 2, Urichová, Hudcová, Kubicová –  Andrlíková 2.

Babice: Hladíková – Dudová, Kubicová, Habáňová, Tichá, Pavlína Matušová, Urichová, Karolína Matušová, Vančíková, Markéta Oharková, Malíková. Střídaly: Hudcová, Králíková, Macková, Kotlabová.

Uherský Brod: Horáková – Chovancová, Hájková, Andrlíková, Lenka Kučerová, Eliášová, Michaela Kučerová, Macková, Máčalová, Šmilauerová, Vidová. Střídaly: Petrková, Lenka Oharková

NEZDENICE – BŘEZNICE 1:7 (1:2)

,,Pětačtyřicet minut utkání jsme se soupeřem drželi krok. Maňasová dokonce vyrovnala na 1:1. Jakmile ale Březnice vstřelila čtvrtou branku, družstvo přestalo bojovat. Ve zbytku střetnutí už nás srážely chyby na naší polovině hřiště. Do výsledku se promítla i špatná tréninková morálka,“ konstatoval po partii s posledním vítězem ženského krajského přeboru nezdenický trenér Ivan Pavlis. ,,Půlku zápasu to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Ve druhém poločase už jsme se v koncovce zejména zásluhou Gregorové a Bejtkovské dokázaly prosadit. O nebezpečné centry se starala hlavně Hamalčíková. Výborně zahrála také Adamíková. Nejmladší hráčka naší sestavy poprvé nastoupila na stopérkém postu a Andrea na něm dobře organizovala obranu a přesnou rozehrávkou rovněž podporovala i útok,“ byla nakonec s vystoupením svého družstva na Slovácku spokojená vedoucí kolektivu z Březnice Žaneta Vaculíková.   

Branky: Maňasová – Gregorová 3, Bejtkovská 2, Hamalčíková, Vilhanová.

Nezdenice: Manová – Maňasová, Chupíková, Ponížilová, Vrábelová, Švecová, Lukášová, Kamila Zálešáková, Janíčková, Hanáková, Sechovcová. Střídaly: Synčáková, Peřestá.

Březnice: Vaculíková – Bukovjanová, Kubíčková, Adamíková, Marková, Šišková, Bejtkovská, Hrdinová, Hamalčíková, Gregorová, Vilhanová.

LUŽKOVICE – ŽALKOVICE 5:1 (4:0)

,,Zpočátku duelu jsme účinně napadali žalkovickou rozehrávku a díky agresivnímu pojetí jsme si ve třiačtyřicáté minutě vypracovali čtyřgólové vedení. O první trefu se postarala z brejku Strachoňová, druhou přidala po centru Zeťkové Vyvlečková. Stejná hráčka skórovala i na 3:0 a povedenou úvodní pasáž střetnutí zakončila dorážkou na 4:0 Žalková. Hosté se dostali do hry, až když jsme mírně polevili v nasazení. Proto se ve druhé pětačtyřicetiminutovce v koncovce zviditelnila už jenom Uhlířová. Střetnutí jsme ale mohli  vyhrát výraznějším rozdílem. Zejména sólo Uhlířové a další dvě příležitosti Zeťkové volaly po dalších brankách v síti Hanaček,“ tvrdí hlavní trenér ženského fotbalového klubu v Lužkovicích Karel Dolina. Tomu se vystoupení jeho svěřenkyň zamlouvalo. ,,Dlouho jsme předváděli pohledný fotbal. Dobře zachytala Matlachová, Jistá v obraně byla Bednaříková a  aktivitou nešetřila ani střední záložnice Zeťková,“ vyzdvihl nejlepší hráčky Dolina. ,,Měli jsme obrovské problémy poskládat sestavu. Proto jsme nezvládli první poločas, v němž jsme nestačili čelit kombinaci domácích. Hráčky Lužkovic byly lepší ve startu na míč a po zásluze si vypracovaly čtyřbrankový náskok. Po změně stran vítězky polevily v nasazení a my jsme se herně zvedli. Odměnou nám byl první vstřelený gól v letošním ročníku krajského přeboru, který zařídila Denisa Kojetská. V závěru duelu už jsme se ale znovu soustředili pouze na nakopávání balónů. Tím jsme naše příznivce rozhodně neoslnili. Nelíbil se mi ani způsob řízení zápasu rozhodčím Štěpaníkem. Jeho výkon ale nebyl příčinou naší porážky,“ postěžoval si po střetnutí první muž žalkovické lavičky Radim Borovička.  

Branky: Vyvlečková 2, Strachoňová, Žalková, Uhlířová – Kojetská.

Lužkovice: Matlachová – Buchtová, Bednaříková, Molová, Hnilicová, Hrubá, Zeťková, Vyvlečková, Navrátilová, Uhlířová, Strachoňová. Střídaly: Halová, Franková, Žalková, Veronika Florešová, Tkadlecová.

Žalkovice: Kateřina Pitnerová – Otáhalíková, Krejčí, Brázdilová, Barbora Kalíková, Lucie Pitnerová, Fallová, Zapletalíková, Zlámalová, Kristýna Koutná, Sedlářová. Střídaly: Trávníčková, Kojetská.

DFK HOLEŠOV – VALAŠSKÉ KLOBOUKY 2:0 (1:0)

,,Utkání ovlivnilo těžké nezaviněné zranění kolene kapitánky Karolíny Kozlanské, které možná ohrozí její další sportovní kariéru. Hráčky obou týmů měly od dvaadvacáté minuty tuto nepříjemnou událost v hlavě a proto se hrál neurovnaný fotbal. Tři body s nepříjemným soupeřem nám tak zajistila především bojovnost. Družstvo táhly stopérka Pospíšilíková a další obránkyně Fojtová. Velice dobře se také uvedla trojice posil z Prusinovic Sklenaříková, Trhlíková a Aneta Adámková. Eva Sklenaříková dokonce v jednatřicáté minutě po akci Adriany Ševčíkové a následné dorážce zaznamenala naši první branku,“ hodnotila souboj se sedmým celkem tabulky vedoucí holešovského družstva Svatava Ságnerová. ,,Dvě velké chyby nám vzaly naději na dobrý výsledek. Na Hané jsme totiž byli aktivnějším týmem. Většinu střetnutí jsme odehráli na polovině Holešova. Stříleli jsme však slepými náboji. V šestnáctce domácích nám také chyběl důraz,“ mrzela zbytečná porážka vůdce lavičky Valašských Klobouk Jaroslava Maňase.   

Branky: Sklenaříková, Řiháková.

DFK Holešov: Kasalová – Víznerová, Pospíšilíková, Kozlanská, Klevetová, Zichalová, Adriana Ševčíková, Řiháková, Hovořáková, Fojtová, Foltýnová. Střídaly: Sklenaříková, Trhlíková, Aneta Adámková.

Valašské Klobouky: Nikola Fojtíková – Tománková, Nováková, Bučková, Machů, Jeřábková, Macháčová, Mačková, Holbová, Lišková, Juřenčáková. Střídaly: Adéla Kalíková, Trochtová.