Před startem jarní části divize žen sk. B

31.03.2014 08:30

Zdroj: Zlínský deník

Autor : Lubomír Hotař

 

Region – Jarní část fotbalové Moravskoslezské divize žen ve skupině B startuje o víkendu. Do bojů o důležité body se zapojí znovu pět regionálních družstev.

         Skvělou výchozí pozici do odvet má celek Holešovských holek, který po podzimu vede tabulku s náskokem pěti bodů před Valašským Meziříčím. V zimní pauze ovšem v Holešově počítali hlavně zraněné hráčky. Kvůli nemocem a zdravotním patáliím nuceně odpočívala pětice Voždová, Mikešová, Jašková, Šustová a Náplavová ,,Tato skutečnost nám proto narušila přípravu, která měla do ideální podoby daleko,“ přiznal jeden z holešovských koučů Slavomír Bednář. Toho alespoň potěšilo mírné vyztužení jeho prořídlého kádru. ,,Po dlouhodobém zranění se nám vrátila záložnice Holcová, z hostování z Olomouce přišla další hráčka středové řady Mrázková a jednáme rovněž o střídavém startu třetí záložnice Holíkové z Hanácké Slávie Kroměříž. Úplnými nováčky jsou obránkyně Palková a Chytilová,“ vypočetl Bednář, jehož kolektiv chce na jaře samozřejmě udržet první pozici v soutěži. ,,V odvetách se už ovšem také budeme pozvolna připravovat na další sezonu,“ prozradil ještě trenér Holešovských holek.

         Také druhé Valašské Meziříčí se nechystá opustit svoji stříbrnou příčku. ,,Prožili jsme klidné zimní období. Příjemnou zimu jsme si zpestřili několika přátelskými zápasy, zůčastnili jsme se dvou turnajů v Olomouci a absolvovali jsme jedno krátké třídenní soustředění ve Valašské Bystřici. V olomouckých turnajích jsme obsadili sedmé a třetí místo. Ve Valašské Bystřici jsme se zaměřili hlavně na nabytí rychlosti, obratnosti a na práci s míčem. To všechno by nám mělo pomoci k udržení druhé pozice v tabulce,“  věří valašskomeziříčský trenér Martin Čabla. Ten na rozdíl od Holešovských holek ve svém kádru nechystá vůbec žádné změny.         Také čtvrtý Brumov chce pokračovat v povedených výkonech. ,,Pokusíme se zaútočit na třetí místo,“ slibuje vedoucí družstva Ivo Polách. Jeho tým se už v prosinci zúčastnil halového turnaje v Uherském Brodu, kde skončil devátý a v únoru a březnu odehrál několik modelových zápasů, v nichž se mimo jiné prezentoval výhrami nad Půchovem 6:1, Březnicí 1:0 a Lužkovicemi 5:3. Soupisku Brumovjanek přes zimu nikdo neopustil, naopak do družstva se po dvou a půl leté pauze zapříčiněné problémy se zraněným kolenem vrátila útočnice Michaela Susedíková. ,,V našich silách je porvat se o konečnou bronzovou pozici. Jestli se nám to však podaří napoví už sobotní přímý souboj o třetí příčku ve Velkých Pavlovicích,“ nechá se překvapit Ivo Polách.

         Rovněž pátá Březnice je po první polovině divize spokojená. ,,Po podzimu máme v tabulce aktivní skóre a v tomto trendu chceme pokračovat až do konce sezony Pozitivem je také skutečnost, že se družstvo zlepšuje po taktické stránce. A proto pokud se nám bude dařit porážet papírově slabší protivníky, je reálné udržet se na solidním pátém místě,“ věří první muž lavičky Březnice František Žůrek.

         S chutí půjde do odvet i devátý Uherský Brod. Slovácký celek dostal v zimě dárek v podobě kontumační výhry nad Hovoranama a ta ho zároveň odsunula z posledního místa v tabulce. ,,Přípravu jsme zahájili 7. února. Děvčata trénovaly jedenkrát týdně v domácích podmínkách s chlapeckými kolektivy. Na řadu přišly i doplňkové sporty. Kromě kondice jsme se zaměřili hlavně na zlepšení koncovky, se kterou máme hodně problémů. Do kolektivu jsme získali na střídavý start z DFK Holešov důraznou Zderčíkovou. Díky této posile budeme snad střílet víc gólů. Úplně novými tvářemi je duo z Bánova Wampulová, Polanská. Ty ale s fotbalem teprve začínají,“ hlásí z Uherského Brodu trenérka Zdeňka Skupinová.

Program úvodního jarního kola – Sobota: Valašské Meziříčí – Podivín (13.30), Velké Pavlovice – Brumov (15.30). Neděle: Hovorany – Březnice (10), Vlkoš – Uherský Brod (13), Holešovské holky – Mutěnice (14).