Podzimní derniéru v krajském přeboru žen přikrášlily pětigólové kanonýrky Sabina Krahulová a Eva Sochorová

25.10.2016 06:04

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař


Region – Družstvo Babic si výhrou v Březnici zajistilo titul podzimního mistra v krajském fotbalovém přeboru žen. V posledním devátem podzimním kole se dařilo i Brumovu a Lužkovicím. Fotbalovou pohodu si již delší dobu užívají rovněž v Březůvkách. O největší překvapení se však postaraly Žalkovice skalpem Uherského Brodu. Při loučení s podzimem na sebe upozornily čtyři kanonýrky. Brumovjanky Sabina Krahulová a Eva Sochorová vstřelily pět branek, hattrickem se blýskly Gábina Tichá z Babic a Eliška Jakešová z Březůvek. Soutěž má na programu ještě dvě dohrávky.


BRUMOV – DFK HOLEŠOV 14:0 (4:0)


,,Soupeř se soustředil pouze na bránění. Přesto nebylo problém holešovskou defenzívu překonávatt. Hanačky navíc ani jednou nevystřelily na naši branku a po šestém inkasovaném gólu úplně ztratily zájem o výsledek. Proto jsme od pětapadesáté minuty řešili pouze otázku, jak bude se sedmým kolektivem tabulky vysoká naše výhra. A to nám rozhodčí po sporných situacích další dvě trefy v síti Hovořákové ještě neuznali,“ užíval si se svým družstvem podzimní derniéru v krajském ženském přeboru lodivod Valašek Robin Sochora. ,,Věděly jsme, že nás čeká těžké utkání. Chtěly jsme však podzim důstojně dohrát. Ovšem bez dalších zraněných hráček gólmanky Kasalové a nejlepší záložnice Adriany Ševčíkové jsme Valaškám vzdorovaly pouze jedenáct minut. Poté jsme po zbytečných chybách dostaly tři góly a naše hra se rozpadla. Brumov toho využil k nabytí rekordní výhry. Pochvalu ale paradoxně zaslouží stopérská dvojice Pospíšilíková s Víznerovou. Bez nich by jsme z Brumova odjely s ještě větším debaklem. Nedařilo se naopak zkušeným záložnicím,“ byla po utkání ráda, že má soutěž nyní na programu dlouhou zimní přestávku vedoucí holešovského kolektivu Svatava Ságnerová.    

Branky: Krahulová 5, Sochorová 5, Jelínková, Kolaříková, Kozubíková, Škrabolová.

Brumov: Radka Koutná – Jelínková, Plášková, Bednářová, Kozubíková, Sochorová, Škrabolová, Kolaříková, Šandorová, Krahulová, Bartošáková. Střídaly: Krahulcová, Frajtová, Černobilová.

DFK Holešov: Hovořáková – Trhlíková, Pospíšilíková, Víznerová, Klevetová, Foltýnová, Fojtová, Zichalová, Sklenaříková, Zderčíková.


BŘEZNICE – BABICE 3:6 (2:2)

,,Ještě v 76. minutě jsme vedly 3:2. Chvíli před tím měla na kopačce další gól Gregorová. V závěrečné pasáži střetnutí jsme ovšem dostaly dvě slepené branky.  Pak už jsme duel nezvládly takticky a zkušený soupeř s vynikající Kubicovou v sestavě toho využil k obratu ve skóre,“ uznala předstopérka domácích Žaneta Vaculíková. ,,Přestože jsme zápas prohrály, v partii velmi dobré úrovně to byl náš nejlepší výkon podzimu. Babice byly fotbalovější, my zase bojovnější. Jenom škoda, že jsme se zalekly cenného skalpu,“ podotkla Vaculíková. ,,Až do stavu 3:3 se obě družstva střídala ve vedení. V posledních patnácti minutách už se ale na hřišti projevila naše fyzická převaha. V sedmasedmdesáté minutě jsme po trestném kopu Kubicové a následné dorážce Tiché šli do vedení na 4:3. Pátý gól přidala devět minut před koncem ranou z velkého vápna Habáňová a v 90. minutě pečetila naše vítězství z penalty Tichá,“ popsal klíčové momenty v nejdůležitějším souboji závěrečného podzimního kola vedoucí družstva Babic Aleš Havlíček. Tomu se vystoupení jeho svěřenkyň na Zlínsku zamlouvalo. ,,Třetí celek tabulky jsme předčili technicky. Trochu nám sice skřípala obrana, ale prosazovali jsme se naopak v útoku. Hattrick si připsala Gábina Tichá, nebezpečná byla i forvardka Vančíková. Několik světlých momentů měla i brankářka Hladíková. Pochvalu za přístup k utkání však zaslouží celý kolektiv,“ chválil ještě Havlíček.  

Branky: Hamalčíková 2, Vavrušová – Tichá 3, Vančíková 2, Habáňová.

Březnice: Malotová – Bukovjanová, Kryšpínová, Vaculíková, Adamíková, Hrdinová, Vavrušová, Bejtkovská, Marková, Vilhanová, Hamalčíková. Střídaly: Kubíčková, Gregorová.

Babice: Hladíková – Habáňová, Pavlína Matušová, Karolína Matušová, Markéta Oharková, Králíková, Kubicová, Tichá, Dudová, Vančíková, Malíková. Střídaly: Hudcová, Urichová, Kotlabová, Dvorská.


NEZDENICE – LUŽKOVICE 0:6 (0:4)

,,Znovu jsme nastoupili ve velmi oslabené a prořídlé sestavě. Ovšem i v osmi lidech jsme podali solidní výkon. Lužkovice však využivaly víc volného prostoru na hřišti a překvapení nepřipustily. Hosté si tak od nás bez problémů odvezli tři body,“ pronesl rezignovaně po utkání trenér celku ze Slovácka Ivan Pavlis. ,,Celý zápas se odehrál na nezdenické polovině hřiště. Domácí byli odevzdaným soupeřem. Duel tak byl pro nás spíš lepším tréninkem. A přestože jsme v něm vstřelili šest gólů, mohly jsme ho ovládnout podstatně vyšším rozdílem. Spoustu vyložených šancí jsme totiž ještě zahodily,“ upozornila kapitánka Lužkovic Aneta Strachoňová. 

Branky: Strachoňová 2, Žalková 2, Zeťková, Vyvlečková.

Nezdenice: Drgová – Vrábelová, Švecová, Lukášová, Peřestá, Janíčková, Hanáková, Sechovcová.

Lužkovice: Matlachová – Buchtová, Halová, Bednaříková, Molová, Hrubá, Vyvlečková, Hnilicová, Žalková, Zeťková, Strachoňová. Střídaly: Tkadlecová, Macků, Mikuláštiková, Blažková.


BŘEZŮVKY – VALAŠSKÉ KLOBOUKY 6:1 (1:0)

,,Oběma týmům chyběla spousta hráček základní sestavy. My jsme se však s touto situací lépe vypořádaly. Po dlouho vyrovnaném průběhu nastal zlom v osmašedesáté minutě, kdy Jakešová upravila stav na 2:1. Ve zbytku střetnutí už jsme si víc rozuměly s balónem. Navíc Valašky po třetí inkasované brance zcela rezignovaly. Na  vítězství má největší podíl Eliška Jakešová. Naše elitní útočnice kromě toho, že dala tři branky na daší dva góly ještě nahrála,“ smekla před mladou oporou vedoucí celku Březůvek Monika Zábojníková. ,,Polovinu utkání jsme byli domácím důstojným protivníkem. Po přestávce už se na naší hře projevila absence šesti hráček základní sestavy. A ikdyž se náhradnice držely, náporu domácích neodolaly. Škoda, že jsme v posledních osmi minutách dostali tři branky. Naše otevřená obrana už ale nestačila čeli ofenzívě Březůvek,“ uznal vůdce valaškokloboucké lavičky Jaroslav Maňas.  

Branky: Jakešová 3, Huťková 2, Adéla Zábojníková – Pavla Jeřábková.

Březůvky: Vyoralová – Müllerová, Huťková, Grelová, Mizerová, Plecová, Černošková, Adéla Zábojníková, Jakešová, Tylčová.

Valašské Klobouky: Veronika Bělašková – Králíková, Pavla Jeřábková, Pjajková, Nikola Fojtíková, Machů, Klára Trochtová, Mačková, Juřenčáková. 


ŽALKOVICE – UHERSKÝ BROD 3:1 (1:1)

..V první půli to z naší strany nebyl ještě ideální výkon. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila. Družstvo se vyvarovalo chyb a proto se nám podařilo uherskobrodský kolektiv překonat,“ potěšilo první letošní vítězství kouče Žalkovic Radima Borovičku. Ten tentokrát za přístup k utkání chválil celý tým. ,,Jeho největšími tahounkami byly téměř bezchybná stopérka Lucie Pitnerová, tvořivá záložnice Pavla Pisaříková a v útoku byla hodně nebezpečká Erika Chytilová,“ vyzdvihl trojici nedělních opor Borovička. ,,V první pětačtyřicetiminutovce spálila dvě slibné šance Eliášová, skórovat mohla také Michaela Kučerová. Branky jsme se však nedočkali. Ve zbytku střetnutí už nám docházely síly a domácí toho využili. Žalkovicím se dařily hlavně standardní situace a proto Hanačky vyhrály zaslouženě,“ uvedl po překvapivé porážce jeden z uherskobrodských trenérů Lumír Petrka. 

Branky: Zapletalíková, Pisaříková, Chytilová – Máčalová.