MSDŽ sk. „B“ - FC ELSEREMO Brumov vs TJ DRUŽBA Bukovany

15.04.2010 14:26

 

Fotbalové utkání žen - FC ELSEREMO Brumov - Bukovany

Jako noc a den odehrály Brumovjanky oba poločasy v prvním jarním mistrovském utkání na domácí půdě. Snad návrat zimního počasí a nervozita zapříčinily to, že oko diváka moc pohledných akcí v první půli nevidělo, ale  druhá půle stála za to.

Tým děvčat z Bukovan je znám tím, že  zvládá duely velmi dobře takticky a spoléhá se také na jistou defenzívu a zejména brankářka Kristýna Pekárková v Brumově potvrdila, že patří mezi nejlepší golmanky v soutěži. Trenér Robin Sochora vítěznou sestavu z Hovoran prakticky nezměnil, pouze Marušku Lysákovou vystřídala na levé obraně Gábina Trčálková. Úvod utkání byl neslaný-nemastný a pro diváky nezajímavý.  Děvčata se zbytečně zbavovala míče a přesných přihrávek bylo jako šafránu. Však taky hlasivky Robina dostaly během první půle zabrat. Do první slušné akce vyslala  v 6´ Adriana Škrabolová Adélu Poláchovou, ale brankářka hostů-nejlepší hráč utkání, vytáhla jeden z mnoha fantastických zákroků a střelu vyrazila na roh. Brumovjanky se postupně usazovaly na půli soupeře z Bukovan, ale efektivita z výsledného tlaku, jestli se tomu tak dá říci, byla nulová.

Na kopačky domácích se vkradla nepřesnost a žádná z děvčat nechtěla na sebe vzít zodpovědnost, rychle se zbavovala míče a do souboje jedna na jednu si netroufla.  Korpulentnější hosté domácí hráčky přehrávaly v osobních soubojích a zdárně narušovali pokusy o kombinaci. Ve 12´ unikla po křídle Monika Miklasová, centr před bránou zpracovala Adriana, ale brankářka Pekárková byla proti. Chtělo to na zklidnění dát góla a to se podařilo v 16´ , kdy se Lenka Filáková ve středu hřiště zbavila soupeřky a vyslala přesnou přihrávkou Adrianu, která střelou k tyči otevřela skóre – 1:0. Další slibnou akci domácích ve 22´ zastavil ofsajd. Ve 27´ se po dlouhé době osmělil soupeř, ale vrátivší se Martina Šulcová akci překazila. O pět minut později opět Martina přízemní střelou těsně vedle levé tyče vystrašila hosty. Ve 35´ po faulu na Evu Sochorovou vyslala ze 30 m jedovatý projektil Sabina Krahulová, opět kousek vedle.

Ve 38´ po rozehraném rohu na krátko, šel míč po ose Eva-Adriana-Kristýna Olejníková, posledně jmenovaná střílela  opět vedle. Ve 40´ unikla po křídle Adéla a Adriana ke vší smůle jak jinak, nežli opět těsně vedle. V rozmezí 44´ a 45´ měly domácí hráčky na kopačkách pojistky vedení, ale kralovala Kristýna Pekárková v brance hostů. V těchto chvílích již byly Brumovjanky pány hřiště a soupeř pouze čekal na poločasový  hvizd rozhodčího Stodůlky z Choryně. O  přestávce trenér domácích připomenul děvčatům, jak že to hrály minulý týden v Hovoranech a na hřiště nastoupil úplně jiný mančaft. Nejkrásnější zákrok předvedla hostující brankařka Pekárková ve 48´ po neméně hezké akci Kristýny. V 51´ pro zranění stehenního svalu odstoupila Martina Šulcová a na její místo nastoupila patnáctiletá Míša Susedíková. Tato vysoká a rychlonohá hráčka rozhýbala hru domácích tak, že hosty muselo z akcí Brumovjanek bolet za krkem, jak se otáčely  po míči. Výsledkem byl gól na 2:0, kdy po hezké akci Evy s Adrianou, Lenka Filáková přelobovala vysunutou golmanku hostů.

Hosté se jenom sporadicky dostávali na polovinu domácích, kde vše hasila spolehlivá Sabina svými jistými odkopy. Výborně hrály oba kraje obrany Radka Koutná s Gábinou a zejména Monika byla ve druhé půli velmi vidět a svým pohybem se neustále nabízela. Vždyť obrana domácích nedovolila hostům ani jednou ohrozit přímou střelou Elišku Florešovou v bráně domácích. Předváděná hra ve druhé půli rozehřála i diváky, kteří se konečně začali bavit fotbalem. V 58´ vybojovala míč Míša, přihrála Kristýně, která opět zúročila svoje umění nabyté na Slovácku, ta uvolnila Adélu, která pod tělem brankářky hostů zvyšovala na 3:0. V 61´ opět z přímáku Sabina  nastřelila jenom zeď. Kolotoč šancí domácích pokračoval, hosté v této fázi již nestačili fyzicky a velké brumovské hřiště jim dělalo problémy. V 63´ aktivní Míša vystřelila pouze do golmanky. 67´ patřila Kristýně Olejníkové, která si po rohu zahrávaného Evou naběhla na hlavičku a z obrany hostů udělala diváky. Hosté svou největší šanci na čestný úspěch nevyužili, když svou chybu napravila Gábina důsledným atakováním soupeřky. 

Šance střídala šanci, za zmínku stojí pohotový „štítenský“ nárt Moniky do břevna, nebo stejně tak pohotová střela Evy z voleje těsně vedle. Monika se dočkala v 86´ , kdy zvyšovala přízemní střelou na konečných 5:0.

FC ELSEREMO Brumov – TJ DRUŽBA Bukovany 5:0 (1:0)

Branky : 17´ Skrabolová Adriana, 53´ Filáková Lenka, 58´ Poláchová Adéla, 67´ Olejníková Kristýna ,

              86´ Miklasová Monika

Sestava FC Elseremo: Florešová Eliška – Trčálková Gábina,   Krahulová Sabina, Miklasová Monika Koutná Radka -  Filáková Lenka,   Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Olejníková Kristýna, Sochorová Eva- Poláchová Adéla

Střídání : 51´ Míša Susedíková za Martinu Šulcovou, 72´ Jana Trochtová za Lenku Filákovou, 81´ Lucka Sovadinová za Adélu Poláchovou .

V sobotu 17.4.2010  v 10:00 hodin sehrají Brumovjanky v rámci 15.kola své utkání na půdě FC  Loučka.

 

FOTO ZE ZÁPASU ZDE:

brumovjan.rajce.idnes.cz/Fotbalove_utkani_zen_-_FC_ELSEREMO_Brumov_-_Bukovany/#album