LasoCup

08.07.2009 19:10

 

LasoCup Kněžpole

V rámci přípravy na mistrovskou sezónu 2009/2010 jsme se sobotu, 4.července 2009 zúčastnily turnaje v malé kopané LasoCupu v Kněžpoli u Uherského Hradiště. Na turnaj, navazující na 1. ročník, který se odehrál pod názvem TeikoCup přijelo 54 mužských a 6 ženských týmů . 

Na 8 hřištích o rozměru 45/20 m pod ostrými slunečními paprsky, které nám velmi znepříjemňovaly hru, se hrálo po dobu 2 x 8 minut systémem každý s každým. Na počest Tichova, ve kterém jsme uskutečnily své první fotbalové kroky, jsme se patrně naposledy navlékly do dresů DFC Tichov a pod týmž názvem jsme vyrazily čelit konkurenci.

Turnaje žen se zúčastnily týmy Slovácké holky (1.liga), FK Holešovské Holky, Spartak Lubina (2.liga), Kopačky Osek, ŠK Piškoty Martin (2.liga v malé kopané) a my, pod názvem Tichov (od podzimu FC ELSEREMO Brumov, 3.moravsko-slezská divize žen).

Na turnaj jsme nepřijely v nejsilnější sestavě. Postrádaly jsme zejména Sabinu Krahulovou, Adrianu Škrabolovou a Moniku Miklasovou. První zápas po gólech Evy Sochorové a Marušky Trčkové jsme vyhrály nad celkem ŠK Piškoty Martin 2:0. Druhý zápas s týmem Kopačky Osek se stal pro nás smolným. Po krásném gólu Evy z rohového kopu jsme nevyužily spoustu šancí a tak obligátní ,,nedáš-dostaneš,, opět platilo. Po nedorozumění v obraně jsme zbytečně inkasovaly a zápas skončil nerozhodně 1:1. Následující utkání nás čekal favorit turnaje - Slovácko. Bylo vidět, že holky ze Slovácka jsou fotbalově trošku jinde, vždyť fotbal hrají a spolu trénují několik let. Však to taky na hřišti bylo vidět, že míč je jejich kamarádem. Technicky na tom byly o mnoho lépe, ale my jsme manko v technice nahradily úsilím a vůlí a tak utkání pro nás skončilo přijatelným 2:1 pro Slovácko, kdy naši jedinou branku vstřelila Lenka Filáková. Ve velmi pohledném zápase nám šla docela kombinace a vytvořily jsme si i několik gólovek, bohužel, štěstí nám nepřálo. Čtvrtou zkouškou dovednosti byl Holešov. Prvních pár minut bylo vyrovnaných, než ostřílená kapitánka Eva poslala přesnou přihrávku Marušce a ta nekompromisně umístila míč za záda holešovské golmanky. Druhý poločas začal náporem ze strany soupeřů. Však naše golmanka Eliška Florešová se blýskla několika těžkými zákroky a tým tak podržela. Tichov – Holešovské holky 1:0. Unaveny a zmoženy nepřetržitým pálením slunečních paprsků jsme nastoupily do posledního zápasu s celkem Spartak Lubina, s cílem neprohrát. Kdybychom Lubinu porazily, obsadily bychom 2.místo. Soupeřky začaly velmi silným náporem, pokud by se jim podařilo nad námi vyhrát, staly by se celkovými vítězi turnaje. Tu radost jsme jim ovšem nedopřály. Daly nám to najevo velmi tvrdou hrou, až na hranici surovosti. Šrámy z tohoto zápasu jsme si odnesly všechny, ale především naše golnamka Eliška. V zápase jsme vyválčily remízu a tak vítězství zaslouženě braly holky ze Slovácka.

My jsme na turnaji obsadily 3. místo. Důležitější však bylo, že jsme si dokázaly, že žádný soupeř není nepřekonatelný a můžeme být rovnocennými partnery týmům z vyšších soutěží a pokud nám to jde, i my umíme hrát pěkný fotbal. Společně s pohárem, šampíčkem a finanční odměnou jsme si odnesly i mnoho fotbalových zážitků a zkušeností, které v nastávající 3.lize určitě uplatníme.

 

Celkové pořadí:

1.místo Slovácké holky

2.místo Spartak Lubina

3.místo Tichov

4.místo Holešovské holky

5.místo Kopačky Osek

6.místo ŠK Piškoty Martin

 

Adéla Poláchová – FC Elseremo Brumov