Komentář k fotbalovému utkání žen - FC ELSEREMO Brumov vs SK Březnice

04.05.2010 18:10

 

Utkání s týmem děvčat z Březnice začala Brumovjankám série utkání se silnějšími celky. Tým Březnice disponuje velkou ofenzivní sílou v čele se Soňou Huťkovou a taktéž velká výšková převaha jim usnadňuje vzdušné souboje. Březnice vždy uměla na domácí Brumovjanky zahrát a nebylo tomu jinak i v neděli. Před slušnou diváckou kulisou čítající okolo 300 diváků přivedl hráčky na hřiště bývalý prvoligový rozhodčí pan Vladimír Goňa ze Zlína, rodák z Rokytnice.

První poločas byl ze strany domácích hráček opět upracovaný, nedařila se kombinace, soupeř z Březnice měl více ze hry a taky to dával patřičně najevo nebezpečnými brejky. Hosté byli běhavější a měli více chuti do fotbalu. Očekávaný počáteční tlak od Brumovjanek opět nepřišel, patrně si ho pošetřily na prvomájový souboj do Nezdenic. První šanci přinesla šestá minuta, kdy po křídle utekla Adéla Poláchová, ale její přihrávka nenašla toho správného adresáta. Hned v 7´ Eva Sochorová zachytila slabý odkop soupeře a z první trefila těsně nad břevno. Co se Evě nepovedlo v 7´, povedlo se jí v 10´, kdy se dostala k odraženému míči a s přehledem otevřela skóre.

Březnické hráčky gól nepoložil, ba naopak, ještě více povzbudil. Zrychlily kombinaci a zjednodušily hru, tím pádem se dostávaly častěji na dostřel branky domácí golmanky. Ve 13´ Sabina Krahulová na hranici pokutového území zahrála dle sudího nečistě a z nařízeného přímého kopu krásnou střelou přes zeď hostující Cíbiková nachytala Elišku Florešovou na hruškách -1:1. V této chvíli patrně všechny ty, kteří byli na podzimním utkání v Březnici, a které skončilo po velkém boji 3:2 pro Brumovjanky napadlo, že to opět bude drama, a bylo.

Neuběhla ani minuta a ve vápně soupeře byla faulovaná Adriana Škrabolová. Rozhodčí nekompromisně ukázal na pokutový kop, který však samotná Adriana poslala pouze do břevna. Zakletí neproměněných pokutových kopů na domácím hřišti má pokračování. Hostující hráčky se ještě více zakously do domácích a výsledkem bylo nastřelené břevno domácí svatyně z přímého kopu, naštěstí všechny hráčky byly tak dezorientované, že jediná klidná Sabina míč uklidila daleko z vápna.  Toto se odehrálo v 35´, neuběhla ani minuta a na domácí branku se řítila osamocená dvojice soupeřek, naštěstí vrátivší se Gábina Trčálková v poslední chvíli zachraňovala na roh.

Kdyby v této chvíli hosté vstřelili branku, nedopadlo by to s Brumovjankama nijak dobře. Naštěstí tlak soupeře s přibývajícími minutami uvadal a domácí hráčky pomalu, ale jistě přebíraly aktivitu. Ve 39´ se ke svému dravému brejku dostala Eva, ale střelu z úhlu brankářka hostů Nikola Malotová bravurně vykryla. To už se jí nepodařilo po samostatné akci Adély, která se zbavila své strážkyně a angličanem zvýšila gólem do šatny na 2:1.

To už více než předváděný fotbal začaly diváky více vzrušovat grilované klobásy z Hložca, které připravoval Lůkoťa s Mirkem Fajkářem a podle ohlasů nebyly prý vůbec špatné. Bohužel patrně naposledy, jelikož se opět našli „ňůralové“, jak to začíná být v Brumově pravidlem, kterým to vadilo. Ještě podotýkám, že klobásy se grilovaly po dohodě s nájemcem restaurace, který s tím SOUHLASIL !

Do druhého poločasu nastoupily domácí hráčky s jednou změnou. Míša Susedíková vystřídala Martinu Šulcovou, kterou letos pronásledují samá zranění. Diváci se ještě ani neusadili a už měla na noze gólovku Adéla. Opět se ukázalo, že domácí hráčky jsou hráčkami druhé půle, kdy soupeř pomalu ubírá a domácí hráčky naopak přidávají. Kdo ovšem očekával brankové hody, byl zklamaný, ale určitě nebyl zklamaný z předváděné hry ve druhé půli. Potupně se dostávaly do šancí i ostatní hráčky, neúnavná Monika Miklasová, Gábina, Adriana a  Eva. Na levé straně byla těžko k uhlídání Adéla, která tentokrát k rychlosti přidala i důraz-konečně. Nepatrně zatažená byla Kristýna Olejníková, která vysokým záložnicím hostů mnoho nedarovala a společně s Lenkou Filákovou narušily velké množství protiútoků Březnice.

V obraně si velmi dobře počínala Mirka Ptáčková, ač malého vzrůstu, přejít přes ni ve druhém poločasu bylo prakticky nemožné. V 56´ utekla obraně Míša Susedíková, ale již jí nezbyla síla na přesný centr před bránu. V 67´ měla tutovku Eva, ale gólmanka Malotová svůj tým podržela a čarovala i v minutě 71. a 72.  Brumovjanky bušily do soupeře, ale proměňování šancí bylo opět na štíru. Nepomohla ani série rohových kopů. V 85´se hosté nadechli k poslednímu ataku a před domácí brankou to vřelo, naštěstí Eliška v domácí brance nepřipustila remízu. K úlevě domácích výborný sudí pan Goňa ukončil toto zajímavé utkání, když na ukazateli skóre svítil stav 2:1 pro Brumovjanky.

Zatím nejlepší soupeř na domácím hřišti si z Brumova body neodvezl.  Nedá mi se tady nezmínit ještě o rozhodování pana sudího Goňi. Jeho pohyb po hřišti byl přímo ukázkový, ne nadarmo se o něm říká, že je jeden z  nejlépe fyzicky připravených rozhodčích u nás.

 

FC ELSEREMO Brumov – SK Březnice 2:1 (2:1)

Branky : 10´ Sochorová Eva,  43´ Poláchová Adéla – 13´ Cíbiková Dagmar

Sestava FC Elseremo: Florešová Eliška – Trčálková Gábina,   Krahulová Sabina, Miklasová Monika Ptáčková Mirka -  Filáková Lenka,   Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Olejníková Kristýna, Sochorová Eva- Poláchová Adéla

Střídání : 46´ Míša Susedíková za Martinu Šulcovou

Byly připraveny : Trochtová Jana, Trnavská Lucie, Trčková Marie,  Důbravová Lenka

V sobotu 1.5.2010 v 16:30 hodin sehrají Brumovjanky v rámci 17.kola své utkání na půdě DFC Nezdenice. Pro zájemce o toto utkání bude přistaven v 14:45 hodin autobus, který vyrazí směrem Valašské Klobouky-Vlachovice-Slavičín-Bojkovice-Nezdenice. Sledujte vvv.nasevalassko.info, kde budou zveřejněny upřesňující informace.

 

FOTO ZE ZÁPASU ZDE !!!   https://brumovjan.rajce.idnes.cz/Fotbalove_utkani_zen_-_FC_ELSEREMO_Brumov_vs_SK_Breznice/