Komentář k fotbalovému utkání žen FC ELSEREMO Brumov - FC Jihlava 1:3

01.09.2010 10:36

FC ELSEREMO Brumov  - FC  VYSOČINA Jihlava a.s. 1:3 (1:0)

Sestava Brumov : Florešová Eliška-Koutná Radka, Miklasová Monika, Plášková Monika, Krahulová Sabina - Filáková Lenka, Škrabolová Adriana, Lysáková Marie, Sochorová Eva -  Olejníková Kristýna, Poláchová Adéla

střídaly : Častulíková Veronika, Trčálková Gábina, Susedíková Michaela

trenér : Robin Sochora

Branky : 25´ Sochorová Eva – 50´ a 63´ Žampová Marcela, 66´ Záškodová Lucie

Rozhodčí : Ogrodník Vlastimil - Bojkovice

 

Poslední srpnová neděle byla v Brumově ve znamení dvou regionálních a velmi dramatických derby  a zejména premiérovým utkáním děvčat Brumova v Moravskoslezské fotbalové lize žen. Soupeřem jim byl favorit soutěže a nedávný účastník 1. ligy žen, tým Jihlavy. Už před utkáním trenér Jihlavanek Josef Žampa v tisku prohlašoval, že jeho tým hodlá zúročit své nabyté zkušenosti z účasti v 1. lize a zejména útočit na popřední příčky 2.ligy. Příjezd soupeřek byl přímo famózní, dle prvního pohledu na hřiště do Brumova zavítaly sebevědomé hráčky, které se netajily odhodláním na naší půdě zvítězit. Bohužel, toto sebevědomí se nějak děvčatům z Brumova vytratilo. Nezkušenost a nervozita sehrály svou roli. Robin Sochora postavil to nejlepší, co mu zdraví hráček dovolilo a tak na hřiště vyběhla i angínou trápící se Adriana  s Adélou.

Jihlavanky se do nás zakously hned od první minuty a s první minutou taky přišla jejich první střela. Brumovjanky odpověděly v minutě třetí nepřesnou střelou Adély Poláchové. V 5´ Maruška Lysáková vyslala Kristýnu Olejníkovou, ale hostující brankářka Havrdová včas vyběhla. Hra se rychle přelévala z jedné poloviny na druhou, přihrávky Jihlavanek  byly na první pohled přesnější a bylo vidět, že o sobě vědí. V 8´ byla na hranici vápna faulována Maruška a po signálu Evě Sochorové chyběl krok k přesné přihrávce.

V 10´ se blýskalo před brankou domácích, kdy krásné vysunutí nezužitkovala jedna z nejlepších hráček soupeře Lenka Tichánková a bohudík, jenom přestřelila. Soupeř získával územní převahu a tak plno práce měla celá brumovská obrana v čele se Sabinou a opět obětavě hrající Monikou Pláškovou. Jihlavanky se rychle dostávaly přes střed hřiště a dalekonosnými střelami se pokoušely ohrozit dost nejistou Elišku Florešovou. Eliška je kapitola sama pro sebe, kdo viděl nedělní utkání, tak se zcela jistě podivoval, co tam ta nejistá brankářka vyvádí, míč jí poskakoval v rukavicích, zkrátka v brankovišti vyváděla chvílemi psí kusy, ALE kdo viděl utkání se Slováckem v Návojné, kde zlikvidovala soupeři dobrou desítku čistých gólovek a přiváděla ho svými zákroky do zoufalství, tuto chvilkovou indispozici zcela jistě dokáže prominout. Každý den není posvícení a víme, že Eliška Florešová dokáže být dobrou brankářkou a velkou oporou.

Historicky první branka docílená hráčkami Brumova v Moravskoslezské lize žen padla po pohledné akci ve 25´ . Adéla na středu hřiště sklepla míč na Radku Koutnou a ta přes celou šířku hřiště našla rozběhlou Evu, která nedala dobře chytající brankářce šanci – 1:0. Pojistit vedení mohly hned ve 27´, když se povedená střela Marušky Lysákové odrazila od spojů do autu, bohužel, nebylo nám přáno. Soupeř pomalu přidával, zatímco Brumovjanky pomalu ubíraly. Škoda jenom, že v první půli, kdy Brumovjanky přeci jenom na hřišti více dominovaly, své vedení nezvýšily. 

Eufórii vedení jsme mohly vychutnávat plných 25´ až do 50´, když výborně hrající Marcela Žampová pronikla po pravé straně a nechytatelnou střelou do šibenice srovnala stav na 1:1. Aby to nebylo všechno, v 63´ opět po pravé straně a opět Marcela Žampová zvyšovala na 1:2. Černou patnáctiminutovku uzavřela po biliáru v našem pokutovém území Lucie Záškodová – 1:3. Brumovjanky se ještě snažily s výsledkem něco udělat, ale síly docházely. Hostující hráčky začínaly mít více prostoru, Brumovjanky nectily základní zásady a nepřistupovaly k soupeři když měl míč a naopak když ony měly míč, nenabízely se. Ovšem to jsou věci, které se dají trénováním odstranit. Tak jako spousta nepřesných přihrávek, které děvčata vysilovaly.

Přes to všechno podaly slušný výkon a zejména první poločas herně musel přihlížející diváky potěšit. Bohužel, los nebyl Brumovjankám moc nakloněný a tak v neděli cestují k dalšímu z favoritů-do Přerova, kde řádí ostrostřelkyně Mokrušová.

Trenér Jihlavy Josef Žampa k utkání :

První poločas byl z naší strany hodně špatný a domácí ho zaslouženě vyhrály a jasně patřil domácím hráčkám, kdy se hostující Jihlava přizpůsobila hře nováčka a nehrála vůbec svojí hru.Holkám jsme v kabině domluvily, aby hráli svojí hru. Druhá polovina byla již z naší strany lepší. Domácí hráčky odpadly fyzicky a nám se povedlo utkání otočit. Dnes musíme pochválit některé mladší hráčky a všechny holky za to, že se nevzdaly a utkání otočily pro náš prospěch.

FOTO ZE ZÁPASU ZDE:  davacek.rajce.idnes.cz/29.08.2010_fc_elseremo_brumov_-_fk_vysocina_jihlava_-_zeny/#