Gulášfest cup Valmez 2.kolo

14.03.2010 20:09

 

GULÁŠFEST CUP 2010: Holešovské Holky – FC ELSEREMO Brumov 1:2
O víkendu pokračoval GULÁŠFEST CUP 2010 ve Valašském Meziříčí dalšími zápasy ve skupině „E“. Děvčatům z FC ELSEREMO byl za soupeře favorit turnaje, zkušený celek Holešovských holek, hrající druhou nejvyšší soutěž v ČR - MSLŽ.
Brumovjanky na zápas odjížděly přímo ze zimního soustředění na Pohodě v Sidonii, kde jim trenér Robin Sochora nic nedaroval. I když za slovem pohoda si člověk vybaví stav celkové spokojenosti, ony rozhodně pohodu na Pohodě neměly. Desetikilometrové výběhy hlubokým sněhem, posilování a strečink, to byla jejich pohoda. Když jsme v neděli ráno naložili do aut polomrtvé osoby, říkal jsem si v duchu „to bude kartáč“. Kdo zná UMT ve Valmezu ví, že to tam mírně řečeno fouká, neboli zima byla jak v Rusku.
Poprvé a patrně na dlouho se Brumovjanky musely obejít bez Marušky Lysákové-Ofkové, kterou si vyhlédla šéftrenérka 1 FC Slovácko Jitka Klimková a označila ji jako „ výjimečný talent“. Na jejím místě opět výborně zahrála Monika Miklasová a na pravé obraně nastoupila a výborný výkon předvedla Mirka Ptáčková.
Zápas začal úžasně. První útok na soupeřovu branku, faul na levém rohu vápna a přímák Evy Sochorové. Ta obstřelila zeď, kluzký míč golmanka Holešova neudržela a rázem to bylo 0:1 ! Prvních deset minut ještě z pohledu Brumovjanek šlo, ale potom se začala hlásit unavená těla, natažené svaly a naražené končetiny ze soustředění a Holešov pomalu, ale jistě začal přebírat iniciativu.
Obzvlášť pak hráčka č. 10 Pavla Kovaříková si z Brumovjanek několikrát udělala slalomové tyčky. Ty se ale nevzdávaly a v 15´ málem hořelo u soupeře podruhé. Po faulu na Adélu Poláchovou se k přímému kopu postavila Adriana Škrabolová a krásnou technickou střelou orazítkovala břevno, následně ještě v 18´ zahrozila Lucka Sovadinová nepřesnou střelou vedle pravé tyčky.
Další minuty prvního poločasu již patřily Holešovu. Ve 20´ ještě Eliška Florešová svou branku zachránila od pohromy po dobře zahraném rohovém kopu, ale ve 22´ předstopérka Brumova podběhla centrovaný míč do vápna, soupeř několikrát nebezpečně vystřelil do bránících hráček, avšak po nedorozumění v obraně odražený míč holky z Holešova dopravily do sítě bezmocné Elišky – 1:1.
Aby to ještě nebylo všechno, minutu na to Eva v nevinně vyhlížejícím souboji o míč faulovala ve vápně soupeřku a následovala penalta. Tu však hráčka Holešova trestuhodně zahodila. Soupeř nadále diktoval tempo hry první půle a Brumovjanky občas vyrážely do brejků. Z jednoho takového po centru přes celou šíři hřiště Adéla hlavou překonala brankařku Holešova, ale pro domnělý ofsajd branka nebyla uznána. Už v závěru poločasu bylo na soupeři patrno, že i ten polevuje, ale děvčata z Brumova naopak. Začala se jim dařit kombinace a únava se pomalu vytrácela z nohou.
Hra měla spád a oba týmy se snažily vítězství urvat na svou stranu. V 50´ soupeř z přímého kopu už Elišku překonal, ale Sabina byla jako vždy na místě. V 55´ se do brejku dostala Eva, ale hendikepovaná zraněním nastřelila pouze břevno Holešovských hráček. Ruská zima a tempo hry nabíralo na obrátkách. Deset minut před koncem přišla rozhodující chvíle zápasu. Adéla šikovně zpracovala míč, obešla dvě hráčky soupeře, naznačila přihrávku na osamocenou Janu Trochtovou a skórovala do protipohybu golmanky Holešova.
S přibývajícími minutami začaly Brumovjankám odcházet síly, ale ty se snažily udržet překvapivý výsledek stůj co stůj, Holešovská děvčata naopak srovnat. Nejblíže k tomu byla dvě minuty před konce, kdy po faulu na hranici pokutového území se hosté dožadovali penalty a z následně nařízeného přímého kopu ani neohrozili branku Brumova. Po zbylé minuty si už Brumovjanky po kolektivním výkonu na hranici vyčerpání, výsledek pohlídaly.

Holešovské Holky – FC ELSEREMO Brumov 1:2 (1:1)
Branky : 2´Eva Sochorová, 70´Adéla Poláchová
Sestava FC Elseremo : Florešová Eliška – Miklasová Monika, Trčálková Gabriela, Krahulová Sabina, Ptáčková Mirka - Filáková Lenka, Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Sochorová Eva- Poláchová Adéla, Susedíková Michaela - Trochtová Jana, Sovadinová Lucka