Fotbalový krajský přebor žen začal kanonádou Sabiny Krahulové

30.08.2016 06:16

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař


Region – Jednoznačné výsledky byly charakteristické pro první podzimní kolo Krajského fotbalového přeboru žen. Nejvíc se činil Brumov, který nešetřil Nezdenice. Na půdě nebezpečných Lužkovic se dařilo také obhájkyním titulu z Březnice. Střelkyní kola se stala pětigólová brumovská kanonýrka Sabina Krahulová.   



BRUMOV – NEZDENICE 9:0 (4:0)


         ,,Oba týmy utkání odehrály pouze s deseti hráčkami. Víc prostoru na hřišti hostům ale vůbec nevyhovovalo. Navíc Nezdenicím ve velkém horku rychle ubývaly síly. Naopak my jsme se dobře pohybovali a zajména zásluhou pětigólové kanonýrky Sabiny Krahulové jsme dosáhli na pohodové vítězství,“ pochvaloval si povedený nástupo do sezony domácí trenér Robin Sochora. Jeho tým na první branku čekal do jedenácté minuty. ,,Ve 40. minutě to bylo 4:0 a ve druhém poločase jsme v zápase už jasně dominovali. Góly jsme dávali po rychlých akcích i pohledných kombinacích,“ informoval ještě Sochora. ,,Do výsledku se promítlo naše tréninkové manko v letním období. Náš kolektiv se sice snažil, ovšem Valašky nás téměř nepustily na svoji polovinu hřiště. S přibývajícími minutami jsme za domácími zaostávali hlavně kondičně,“ konstatoval po střetnutí vůdce nezdenické lavičky Ivan Pavlis. 


Branky: Krahulová 5, Sochorová 3, Škrabolová.


Brumov: Koutná – Frajtová, Bednářová, Kozubíková, Presová, Sochorová, Škrabolová, Kolaříková, Bartošáková, Krahulová.


Nezdenice: Manová – Vrábelová, Lukášová, Synčáková, Jeglová, Kamila Zálešáková, Soňa Zálešáková, Janíčková, Maňasová, Sechovcová.


LUŽKOVICE – BŘEZNICE 1:2 (0:2)


         ,,Po nervózní první půli jsme byli po změně stran aktivnější. Za stavu 0:2 mohly korigovat stav Vyvlečková a Uhlířová. Jediný náš gól ale vstřelila až ve třiasedmdesáté minutě Eva Vyvlečková. Vyrovnat se nám však už nepodařilo. Duelu s posledním vítězem krajského přeboru by ale slušela remíza,“ tvrdí šéftrenér lužkovického ženského fotbalového klubu Karel Dolina.,,Zápas dvou rozdílných poločasů jsme rozhodly v první pětačtyřicetiminutovce z rychlých brejků. Ve zbytku střetnutí jsme se soustředily na ubránění výsledku. Nicméně, přestože byly ve druhé půli Lužkovice lepší, mohly jsme po dvou šancích Lidincové a velké příležitosti Vilhanové naši výhru ještě potvrdit,“ prozradila stopérka Březnice Žaneta Vaculíková. 


Branky: Vyvlečková – Jurášková, Vilhanová.


Lužkovice: Matlachová – Hnilicová, Strachoňová, Molová, Žalková, Bednaříková, Hrubá, Navrátilová, Vyvlečková, Uhlířová, Florešová. Střídaly: Buchtová, Tkadlecová, Kočicová, Ondroušková.


Březnice: Malotová – Bukovjanová, Kryšpínová, Vaculíková, Adamíková, Bejtkovská, Jurášková, Vavrušová, Marková, Vilhanová, Lidincová.



DFK HOLEŠOV – UHERKÝ BROD 1:6 (1:2)


         ,,Vlivem nemocí a dovolených jsme duel odehrály pouze s devíti fotbalistkami. Nejvíc nám chyběla brankářská jednička Kasalová. A tak přestože Slovácký tým podal pouze průměrný výkon, stačilo to hostům na jasný tříbodový zisk. Uherský Brod ale zvítězil zaslouženě, protože vyprodukoval podstatně míň chyb, než naše výrazně oslabené družstvo. V něm přísnější měřítko snesou pouze Kozlanská a Jiroušková,“ nebylo po utkání příliš do řeči hlavní holešovské trenérce Svatavě Ságnerové. ,,Už v páté minutě načala brankový účet střetnutí Michaela Kučerová. Domácí po ojedinělé akci Adriany Ševčíkové vyrovnali na 1:1. Ve čtyřiatřicáté minutě nás po tvrdé střele z téměř pětatřiceti metrů znovu poslala do vedení Andrlíková. Ve druhém poločase do hry zasáhla Eliášová a ikdyž ještě v pátek naši oporu sužovala střevní chřipka, díky ní jsme zlepšili pohyb a tím jsme Hanačky překonávali. Příjemně mě překvapila mladá Aneta Máčalová. Nová tvář v našem dresu vynikala nasazením a dokonce při své premiéře v uherskobrodských barvách dala branku. Domácí nehráli špatně. Holešovu ovšem chyběl větší důraz v koncovce,“ hodnotil střetnutí jeden z koučů Uherského Brodu Lumír Petrka.


Branky: Adriana Ševčíková – Michaela Kučerová 2, Andrlíková 2, Šmilauerová, Máčalová.


BABICE – BŘEZŮVKY 4:0 (3:0)


         ,,Předváděli jsme fotbal, který se musel divákům líbit. Od začátku zápasu jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, dařil se nám postupný útok i brejkové akce,“ potěšil nástup družstva do sezony vedoucího týmu z Babic Aleše Havlíčka. Ten vyzdvihl výkon celého kolektivu. ,,Největšími tahounkami ale byla předstopérka Kubicová, jež vynikala přesnou rozehrávkou i účinnou podporou útoku. V záloze tvořila hru Irena Dudová,“ upozornil Havlíček. ,,V úvodním zápase sezóny jsme postrádaly větší vůli po úspěšném výsledku. Od začátku nám chyběl potřebný zápal pro hru, proto jsme se vůbec  nedostávaly šancí. Po celý průběh střetnutí nám na hřišti také vázla spolupráce,“ uznala po hodně nevydařeném souboji kapitánka Březůvek Monika Zábojníková.


Branky: Kubicová 2, Urichová, Dudová.


VALAŠSKÉ KLOBOUKY – ŽALKOVICE 4:0 (1:0)


         ,,Byla to naše zasloužená výhra. Soupeřky z Hané jsme totiž nepustili na dostřel naší branky. Spolehlivě zahrála celá obrana, dařil se nám postupný útok a nebezpečné situace v šestnástce hostů jsme si vytvářeli díky přesným centrům z obou křídelních prostorů. U Žalkovic jsem postrádal větší nasazení,“ vypočetl příčiny skalpu celku z Hané vůdce lavičky Valašských Klobouk Jaroslav Maňas. ,,V okleštěné sestavě jsme neměli šanci na příznivější výsledek. Valašky si víc rozuměly s balónem a bylo na nich vidět, že se v létě poctivě připravovaly. Nám chyběla lepší spolupráce mezi jednotlivými posty. A to jsme si z Valašských Klobouk ještě odvezli dvě zraněné hráčky. Monika Netopilová musela opustit hřiště kvůli zraněnému kotníku a Chytilová si nepříjemně poranila koleno,“ konstatoval po zápase zklamaný žalkovický lodivod Radim Borovička.


Branky: Machů, Juřenčáková, Valčíková, Nováková.