Fotbalové utkání žen ZEMAS HOVORANY – FC ELSEREMO Brumov 0:4

09.04.2010 09:28

 

Po dlouhé zimní přestávce na Boží hod velikonoční se do kolotoče mistrovských utkání konečně zapojila i děvčata fotbalového oddílu FC ELSEREMO Brumov.
Na rozjezd je čekal soupeř, který na svém hřišti zrovna body nerozdává, ze kterého jde respekt, jelikož ve svém kádru má spoustu zkušených hráček - tým děvčat z Hovoran.

Hlavním arbitrem tohoto zajímavého zápasu byl jmenován pan Miko, který rozhodoval zajímavé podzimní divizní utkání mužů Velké Karlovice-Brumov, které za podivných okolností skončilo vítězstvím domácích 4:3.
Ovšem v nedělním utkání děvčat mu nebylo co vytknout, snad jenom jeho posuzování pravidla hry rukou bylo trochu přísné. Trenér Robin Sochora nechal na hrotu osamocenou Adélu Poláchovou s tím, že ji bude podporovat ze zálohy Eva Sochorová s Adrianou Škrabolovou a klasického středního záložníka hrála nová akvizice ve dresu Brumova, Kristýna Olejníková z Nevšové, která je u nás na hostování z 1. FC Slovácko.
Na postu defenzivního záložníka odehrála vydařené utkání Lenka Filáková, která je výborná ve hře hlavou a nebylo snad souboje, který by prohrála. Moniku Miklasovou trenér obětoval na paralyzování nejlepší hráčky domácích, která nám doma utkání dala krásný gól z přímého kopu.
Na pravé obraně odehrála své poslední utkání Maruška Lysáková, která odchází na hostování do Slovácka a týmu budou její nebezpečné výpady z obrany a zejména její přehled, citelně chybět. Na levé obraně nastoupila mladičká Radka Koutná z Vlachovic a nutno podotknout, že v soubojích s o generaci staršími protihráčkami si vedla výtečně. Jistý a spolehlivý výkon na stoperovi odvedla Sabina Krahulová, která dovolila soupeři za celé utkání jenom dvě přímé střely na bránu, kterou hájila zraněná Eliška Florešová.
Na levé záloze toho hodně naběhala Martina Šulcová, která se snažila podporovat ofenzívu a poctivě se vracela pomoci obraně.

Samotné utkání začalo svižně. Domácí hráčky si hned z kraje utkání vypracovaly několik rohových kopů, ze kterých před bránou Brumovjanek vznikaly nebezpečné situace. Brumovjanky se osmělily v 5´ , ale Eva ještě svou šanci, kterou jí připravila Adriana nevyužila. V 10´ Eva prošla pravou stranou svým typickým průnikem, ale na její přihrávku nikdo nedosáhl a míč prošel celým vápnem.
Ve 12´ přišla chvíle Kristýny, která se po pohledné kombinaci dostala na hranici velkého vápna k míči a s velkým přehledem proměnila svou šanci střelou k levé tyči. Domácí se nevzdávali a rychlými protiútoky se snažili srovnat nepříznivý stav. Naráželi však na pevnou obranu, dirigovanou jistou Sabinou.
Ve 21´ opět Eva utekla po pravé straně obraně, její přihrávka tentokrát našla kopačku Adély, která nezaváhala a zvyšovala na 2:0 pro hosty. V těchto chvílích byli domácí poněkud v útlumu a tak následovaly další šance Lenky, Evy a Kristýny. Na druhé straně po rohu mohly domácí Hovorany snížit, ale závar před svou brankou vyřešila Eliška.
Ve 35´se dočkala i Eva, po přesném pasu za obranu od Adély, zvyšovala po zemi na poločasových 3:0. Druhý poločas pokračoval ve svižném tempu a na obou stranách byly vidět pohledné akce. Domácím pomaloučku docházel dech a fyzicky malinko ztráceli. Pěkný zákrok předvedla v 51´ Eliška, která zlikvidovala nebezpečnou střelu z poza obránce. Z následného protiútoku českou uličkou vyslala Adriana Adélu, ale pomezní rozhodčí jim akci překazil chybným verdiktem.

V 68´ se do sóla z obrany vydala Maruška, která si ze soupeře udělala slalomové tyčky, krásně se uvolnila, přihrávkou našla Adélu, ale její střelu výborně chytající brankářka domácích vyrazila na roh. Z následného rohu nastřelila Adriana břevno, které se otřáslo i v 78´po střele Martiny.
V 80´ prokázala ve vápně důraz Kristýna, která upravila skóre na konečných 4:0. V posledních dvaceti minutách poslal trenér hostů na hřiště postupně nové síly – 70´ Míša Susedíková za Lenku Filákovou, 75´ Gábina Trčálková za Evu Sochorovou, 82´Lucka Sovadinová za Adélu Poláchovou a v 83´Jana Trochtová za Martinu Šulcovou.
Tyto hráčky hru velmi oživily, ihned po střídání se ocitla v gólové šanci Lucka Sovadinová, když po centru hned z první nastřelila pouze brankářku a v poslední minutě nebezpečně vystřelila Míša, ale její střelu k tyči brankářka bravurně zlikvidovala.


FC ZEMAS Hovorany – FC ELSEREMO Brumov 0:4 (0:3)
Branky : 12 a 80´ Kristýna Olejníková, 21´ Adéla Poláchová, 35´ Eva Sochorová
Sestava FC Elseremo : Florešová Eliška – Lysákové Maruška, Krahulová Sabina, Miklasová Monika Koutná Radka - Filáková Lenka, Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Olejníková Kristýna, Sochorová Eva- Poláchová Adéla

Střídání : 70´ Míša Susedíková za Lenku Filákovou, 75´ Gábina Trčálková za Evu Sochorovou, 82´Lucka Sovadinová za Adélu Poláchovou a v 83´Jana Trochtová za Martinu Šulcovou.

V neděli 11.4.2010 v 15:30 hodin nastoupí Brumovjanky po prvé na jaře na domácím hřišti proti děvčatům z Bukovan.

Foto ze zápasu ZDE !!!