Fotbalové utkání žen : FC ELSEREMO BRUMOV - FC ZEMAS HOVORANY 1:1

09.09.2009 16:29

 

Na čtyři stovky diváků bylo 6.9.2009 svědky premiérového utkání MSDŽ mezi domácími FC ELSEREMO a FC ZEMAS Hovorany. Domácí po týdenní přestávce nastoupily téměř v kompletní sestavě, hosté zase dorazily posíleni o bývalé hráčky prvoligového Brna.
Podle soupisky nejstarším hráčkám hostů táhlo na 45. rok a takové matadorky hned tak nic nerozhodí, ovšem na domácích hráčkách, jejichž věkový průměr je necelých 17 let, se plně projevila nervozita z „plného domu“, čemuž vypovídaly vystrašené pohledy na zaplňující se tribunu.
Domácí trenér Robin Sochora postavil jako obvykle ofenzivní sestavu s jedinou změnou, na pravé obraně se objevila Monika Miklasová. Hned v úvodu si domácí hráčky vypracovaly několik slibných příležitostí, které ale Adriana Škrabolová, Maruška Trčková ani Adéla Poláchová bohužel neproměnily. Hosté byli nebezpeční zejména po stranách a ze standartek, které jim přihrával poměrně nepřesně rozhodující sudí Konečný.
Ve 29´ po rychle rozehraném autu, se k míči ve vápně dostala Maruška Trčková a podél brankářky otevřela skóre. Obě strany dál produkovaly svižný a běhavý fotbal, snad jediný, kdo se nepohyboval, byl rozhodčí Konečný. Na svou obranu po utkání uvedl, že již měl v nohách dva zápasy a nepočítal s tím, že zápas žen bude tak rychlý. Z důvodu jeho chůze po hřišti, potom plynuly nepřesné verdikty, které domácí ochozy přijaly s velkou nevolí. Ve 40´ si hosté vypracovali dosud největší šanci, kterou jim bravurním zákrokem, po zásluze oceněným potleskem diváků, zneškodnila Eliška Florešová.
Do druhého poločasu nastoupily domácí hráčky s úmyslem, co nejdříve vsítit pojišťovací gól. Hra již nebyla tak plynulá a rychlá, jak v první půli. V 61´ soupeř vyrovnal po standartní situaci, zahrávané ze vzdálenosti 25 metrů. Aktérka přímého kopu Kučerová perfektně zatočila střelu přes zeď a vymetla šibenici. Eliška neměla šanci.
Diváci potleskem hnaly hráčky do útoku. Na domácích se projevila tvrdší hra soupeřek, a tak hřiště postupně opustily Adéla, Eva, Maruška a v závěru Lenka. Brumovjanky se snažily výsledek zvrátit, ale s plynoucím časem jim síly ubývaly. Hosté ještě jednou zahrozili ze standartky, která jenom o vlásek minula pravou tyčku.
Na druhé straně se ke hlavičce dostala Jana Trochtová a následně Lucka Sovadinová vystřelila přímo do náruče golmanky. Oko odborníka zcela jistě na hře mladého brumovského týmu vidělo nemálo nedostatků. Velkou rezervou je pohyb děvčat bez míče a zejména rychlé zbavování se míče. Holky se bojí na sebe vzít odpovědnost za podržení a vyvezení míče, přitom kvalitních, rychlých a technických hráček je v týmu hned několik.
Zkvalitněním tréninkového procesu by se měly tyto nedostatky zcela jistě odstranit. Snad to brumovskou fotbalovou veřejnost neodradí z návštěvy dalšího domácího utkání, ve kterém domácí přivítají hráčky Slavičína.
Velký dík patří divákům, kteří neustálým potleskem a povzbuzováním hnaly brumovjanky do útoku. Dík též patří „spíkrovi“ utkání, jedinečnému a neopakovatelnému Dubinátorovi, který povzbuzoval děvčata jejich oblíbenou hudbou.

FC ELSEREMO BRUMOV - FC ZEMAS HOVORANY 1:1
Branky : 29´ Maruška Trčková – 61´ Eva Kučerová
Sestava FC Elseremo : Florešová Eliška – Lysáková Maruška, Trčálková Gabriela, Krahulová Sabina, Miklasová Monika - Filáková Lenka /85´ Sovadinová Lucka/, Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Sochorová Eva /70´Ptáčková Mirka/- Poláchová Adéla /57´ Machů Hanka/, Trčková Marie /75´ Trochtová Jana/

Další výsledky :
Loučka-Mutěnice 1:4
Nezdenice-Podivín 12:0
V.Pavlovice-Vlkoš 2:1
Březůvky-Březnice 3:1