Fotbalové utkání žen: 1. FC Slovácko U-19 vs. FC ELSEREMO Brumov

31.03.2010 21:30

Až s přílišným respektem zavítaly do Mekky ženského a dívčího fotbalu na Moravě-1.FC Slovácka děvčata FC ELSEREMO Brumov.
S tímto týmem se nehrají zápasy každý den a díky trenérovi Jánu Jačiskovi se toto podařilo uskutečnit v neděli 28.3.2010 v 15:15 hodin.

Hráčky Slovácka naskakovaly do utkání z plné přípravy a zejména povzbuzeny senzačním vítězstvím v Praze na Spartě v rámci 12.kola 1.ligy dorostenek 3:4 ! Pro děvčata z Brumova toto utkání byla velká škola a završení úspěšné zimní přípravy.
Brumovjankám bohužel chyběla pro zranění opora zadních řad Sabina Krahulová, ale již nastoupila Kristína Olejníková ze Slopného, která je na hostování ze Slovácka a Radka Koutná v Vlachovic.

První a na dlouhou dobu poslední šance Brumovjanek se zrodila hned v první minutě, kdy chybovala domácí golmanka a střelu Adély Poláchové před prázdnou bránou obrana domácích zachytila. Dále to už byl ze strany domácích koncert pohledné kombinace a rychlého přechodu do útoku.
V 9´ golmanka hostů Eliška Florešová prudkou střelu po zemi pouze vyrazila před sebe a pro hráčky Slovácka nebyl problém vrátit míč do sítě. Domácí Slovácko dál hýřilo aktivitou a jeho hráčky se neustále nabízely do volného prostoru. Brumovjankám nelze v této fázi hry upřít snahu narušovat kombinaci soupeře a míč chvíli podržet na svých kopačkách.
Eliška v brance se měla co otáčet, neboť obrana ji nechávala dost často na holičkách a rukavice jí vyprášilo během prvního poločasu hned několik zdařilých střel. Ve 14´ domácí zahrávaly rohový kop a Jačisková míč šikovně zatočila tak, že skončil v síti hostů – 2:0.

Brumovjanky se začaly osmělovat a i jim se podařilo několik pohledných akcí, které však skončily daleko od brankářky domácích. Do druhého poločasu trenér Robin Sochora trochu zamíchal sestavou, Evu Sochorovou ze stoperky poslal na zálohu, aby podržela míč a pokusila se rozehrát, a na její místo šla Monika Miklasová.
Obraz hry ze strany Brumovjanek doznal zlepšení a zejména záloha a útok začaly lépe spolupracovat a z toho plynuly i šance. Jednu z největších nevyužila Lucka Sovadinová, kdy fanoušci na střeše už křičely gól. Za pár minutek měla Lucka na kopačce šanci opět, ale v souboji neprokázala důraz, což je základní slabina děvčat z Brumova a brankářka domácích byla u míče o chloupek dříve.
Ze střední vzdálenosti se pokusila vystřelit Eva, ale bez gólového efektu. V závěru utkání už Brumovjankám docházely síly, ale přesto se snažily dál bojovat.

Foto ze zápasu ZDE !!!


1. FC Slovácko U-19 vs FC ELSEREMO Brumov 2:0 (2:0)
Branky: 9. Šubardová, 14. Jačisková
Sestava FC Elseremo Brumov : Florešová Eliška – Koutná Radka, Miklasová Monika, Olejníková Kristína, Lysáková Maruška – Šulcová Martina, Škrabolová Adriana, Filáková Lenka, Sochorová Eva- Poláchová Adéla, Susedíková Michaela.
V průběhu hry se do utkání zapojily: Trochtová Jana, Sovadinová Lucie, Trčálková Gábina, Důbravová Lenka

Sestava Slovácka 1.poločas: Malíková – Soukeníková (21. Lucká), Janků, Šulová, Palová (21. Helekalová) – Knapová, Šubardová ( 30. Lečbychová), Jačisková, Novodomská – Kovářová (30. Ondračková), Tomaštíková (21. Jankůjová)
Sestava Slovácka 2.poločas: Malíková – Lucká, Janků, Lečbychová, Helekalová (66.Novodomská) – Knapová (66.Šubardová), Šulová (73. Helekalová), Jačisková (60. Palová), Jankůjová – Ondračková, Kovářová (60. Tomaštíková)