Družstva Brumova a Babic stále drží v krajském fotbalovém přeboru žen neporazitelnost.

04.10.2016 06:25

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

V šestém podzimním kole se dařilo také dalšímu favoritovi z Březnice. Cenné body si připsaly i Březůvky. Moc úsilí nemusel vynaložit Uherské Brod. Tomu stačilo  odehrát deset minut, protože poté ve Slováckém derby Nezdenice pro malý počet hráček v zápase skončily. 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – BRUMOV 1:2 (0:1)

,,Přestože jsme prohráli, s výkonem hráček jsem spokojený. Družstvo totiž plnilo pokyny a pro lídra soutěže jsme byli nebezpeční v rychlém přechodu do útoku. Byli jsme na tom dobře i kondičně. Zápasu by tak slušela spíš remíza, zvlášť když v poslední minutě nastřelila Nováková tyčku,“ mírně po těsné prohře zalitoval valašskokloboucký kouč Jaroslav Maňas. ,,V pravém Valašském občas vyhroceném derby, okořeněném i tvrdými zákroky, jsme vybojovali šťaststné, ale zasloužené vítězství. To se však nerodilo lehce. V prvním poločase jsme se dostávali ke střelám ze střední vzdálenosti a vytvořili jsme si několik slibných příležitostí. Gólově se ovšem  po centru Krahulcové ujala pouze dorážka Krahulové. Ve druhém dějství nejprve domácí v 55. minutě Vendulou Machů vyrovnali na 1:1. O pět minut později si ale Bednářová naběhla na přesně rozehraný rohový kop Kolaříkové a jedna z našich klíčových obránkyň po této situaci rozhodla o osudu duelu. Ve zbytku střetnutí už se hra odvíjela vesměs ve středu hřiště,“ popsal průběh zajimavého zápasu vůdce lavičky Brumova Robin Sochora.

Branky: Machů – Krahulová, Bednářová.

Valašské Klobouky: Nikola Fojtíková – Tománková, Kalíková, Kristýna Kubíková, Nováková, Bučková, Machů, Juřenčáková, Lišková, Marcela Macháčová, Holbová. Střídaly: Nikola Macháčová, Pjajková, Valčíková, Mačková, Filáková, Jeřábková. 

Brumov: Radka Koutná – Kozubíková, Bednářová, Jelínková, Krahulcová, Sochorová, Škrabolová, Kolaříková, Šandorová, Černobilová, Krahulová. Střídala: Bartošáková.

BABICE – LUŽKOVICE 3:1 (1:1)

,,Lužkovice byly náš první letošní vážný soupeř. Hosté nás nepouštěli do kombinace a dařila se jim rovněž osobní obrana na hlavní tahounky Dudovou a Kubicovou. Dlouho očekávaný souboj jsme tak rozhodli z brejkových akcí. Důležité také bylo, že i bez klíčové stopérky Habáňové spolehlivě zahrála celá naše obrana,“ pochvaloval si po zápase kola vedoucí týmu Babic Aleš Havlíček. ,,Na začátku střetnuté nás přibrzdil gól Dudové, který jsme dostali ve čtvrté minutě po nedorozumění obrany s brankářkou Matlachovou. V první půli ale mohly vyrovnat Uhlířová a Vyvlečková. Obě naše útočnice ovšem z výhodných pozic přestřelily bránu domácích. Zlom v zápase nastal okolo sedmdesáté minuty, kdy jsme během krátké doby inkasovali dvě slepené branky. Posledních deset minut jsme byli iniciativnějším celkem, dvougólový náskok Babic už se nám ale smazat nepodařilo,“ konstatoval šeftrenér lužkovického ženského fotbalového klubu Karel Dolina.     

Branky: Dudová, Pavlína Matušová, Kubicová – Franková.

Babice: Hladíková – Pavlína Matušová, Karolína Matušová, Kotlabová, Markéta Oharková, Hudcová, Králíková, Kubicová, Tichá, Vančíková, Malíková. Střídaly: Urichová, Dudová.

Lužkovice: Matlachová – Buchtová, Bednaříková, Hnilicová, Halová, Hrubá, Zeťková, Veronika Florešová, Vyvlečková, Uhlířová, Strachoňová. Střídaly: Žalková, Mikuláštiková, Franková.ŽALKOVICE – BŘEZNICE 0:4 (0:3)

,,Březnice vyhrála zaslouženě. My jsme podali bojácný výkon. Chyběl nám důraz. Trochu jsme se zlepšili až v závěru střetnutí. Ale ani v této pasáži zápasu jsme ani jednou neprověřili hostující brankářku Malotovou. Největší rozdíl byl ve startu na míč. Po tomto výkonu jsme neměli naději na příznivý výsledek,“ uznal trenér Žalkovic Radim Borovička. ,,Hanačky jsme předčily ve všech fotbalových činnostech. Polovinu zápasu nám skvěle funfovala souhra. Po změně stran už jsme se přizpůsobily žalkovickému hernímu projevu a balóny dopředu spíš nakopávaly. Dulel jsme však měly od začátku do konce pod kontrolou, neboť domácí tým postrádal finální přihrávku i střelbu,“ hodnotila pohodovou partii předstopérka hostů Žaneta Vaculíková.    

Branky: Gregorová 3, Bejtkovská.

Žalkovice: Kateřina Pitnerová – Otáhalíková, Brázdilová, Pisaříková, Lucie Pitnerová, Řičicová, Fallová, Chytilová, Zapletalíková, Zlámalová, Sedlářová. Střídaly: Veronika Kubová, Andrea Netopilová, Koutná, Krejčí, Kojetská.

Březnice: Malotová – Bukovjanová, Kubíčková, Vaculíková, Adamíková, Marková, Vavrušová, Bejtkovská, Hamalčíková, Šišková, Vilhanová. Střídala: Gregorová.

UHERSKÝ BROD – NEZDENICE 3:0 nedohráno

,,Na Slovácké derby jsme se těšili. Zvláštní náboj mu měla dát skutečnost, že se utkání konalo v uherskobrodské hodové atmosféře. Bohužel Nezdenice nám radost pokazily. Hosté do zápasu nastoupili pouze se sedmi hráčkami. My jsme po dvou trefách Jílkové a gólu Lenky Oharkové v desáté minutě vedli 3:0. Poté se soupeři zranila brankářka Manová a rozhodčí Toman duel předčasně ukončil,“ vysvětloval domácí lodivod Lumír Petrka.

Branky: Jílková 2, Lenka Oharková.

Uheský Brod: Šmilauerová – Chovancová, Andrlíková, Macková, Eliášová, Hájková, Michaela Kučerová, Máčalová, Křapová, Jílková, Lenka Oharková.

Nezdenice: Manová – Maňasová, Vrábelová, Lukášová, Peřestá, Hanáková, Sechovcová.

BŘEZŮVKY – DFK HOLEŠOV 9:1 (5:0)

,,Přestože Holešov hrál ve velmi okleštěné sestavě, nedaly nám Hanačky nic zadarmo. Nicméně naše početní převaha na hřišti se do výsledku projevila. Navíc jsme tentokrát měly štěstí v koncovce. Většinu gólů jsme ovšem daly z brejků. Při proměňování šancí vynikla Huťková. Velký podíl na vysoké výhře má také tvořivá záložnice Marcela Černošková, jež přihrála na spoustu branek. Cenný skalp jsme tak mohly věnovat naší kapitánce Monice Zábojníkové, která si na začátku sezony zlomila kotník a do dalších soubojů zasáhne až v jarních odvetách,“ potěšil tříbodový zisk se zvučným soupeřem 26letou obránkyni Březůvek Ludmilu Müllerovou. ,,V našem družstvu řádí viróza. Proto jsme byly donucené duel odehrát pouze v osmi lidech. Nicméně sestava, která se v Březůvkách představila podala statečný výkon. Zejména trojice Hovořáková, Adriana Ševčíková a Víznerová strhly ostatní spoluhráčky k příkladné bojovnosti. Nakonec jsme předem ztracenou partii důstojně dokončily,“ ocenila přístup svých svěřenkyň hlavní holešovská klubová trenérka Svatava Ságnerová.

Branky: Huťková 3, Zelinková 2, Jakešová 2, Nejezchlebová, Grelová – Adriana Ševčíková.

Březůvky: Stolaříková – Mizerová, Talašová, Müllerová, Jakešová, Černošková, Adéla Zábojníková, Zelinková, Grelová, Tylčová, Huťková. Střídala: Nejezchlebová.

DFK Holešov: Zichalová – Klevetová, Víznerová, Hovořáková, Foltýnová, Adriana Ševčíková, Trhlíková, Sklenaříková.

LUŽKOVICE – VALAŠSKÉ KLOBOUKY 6:1 (2:0)

,,Zpočátku dohrávky pátého kola jsme Valašky podcenili. Mladý tým hostů ale podal sympatický výkon. Druhý náš krátký herní výpadek nastal za stavu 3:0. V závěru už bylo ovšem střetnutí naší jednoznačnou záležitostí a  mohli jsme ho ovládnout i vyšším rozdílem,“ prozradil šéfterenér vítězného družstva Karel Dolina. ,,Domácí družstvo bylo lepší. Celek z Podřevnicka měl sílu hlavně v ofenzívě, ale ani před svoji branku nás moc nepouštěl. Lužkovické hráčky si také uměly pokrýt balón. Ovšem v osobních soubojích nemusely být tak důrazné. Díky jejich nepříjemným zákrokům musely pro zranění kotníku střídat Marcela Macháčová a Holbová, bolavá záda ze zápasu vyřadily Tománkovou,“ zlobil se na soupeřky kouč poraženého celku Jaroslav Maňas.

Branky: Vyvlečková 3, Strachoňová, Uhlířová, Zeťková – Machů.

Lužkovice: Matlachová – Buchtová, Bednaříková, Jana Molová, Hnilicová, Halová, Zeťková, Veronika Florešová, Vyvlečková, Uhlířová, Strachoňová. Střídaly: Hrubá, Žalková, Horňáková, Macků, Tkadlecová.

Valašské Klobouky: Fojtíková – Tománková, Kristýna Kubíková, Dominika Nováková, Bučková, Valčíková, Machů, Marcela Macháčová, Holbová, Lišková, Juřenčáková. Střídaly: Kalíková, Mačková, Nikola Macháčová.