Do čela tabulky se po úspěchu v Březůvkách vyšvihl Brumov.

03.05.2017 06:20

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Pouze dva zápasy z pěti se odehrály ve třetím jarním kole ženského krajského fotbalového přeboru. V nich nedal Brumov šanci Březůvkám a Lužkovice si přivezly pohodovou výhru z Žalkovic. Souboj Březnice s Nezdenicemi trval pouze osm minut. Poté byl předčasně ukončený pro malý počet hráček Slováckého týmu. Duel mezi Uherským Brodem a Babicemi a utkání Valašských Klobouk s DFK Holešov byly odložené. V neúplné tabulce se na první místo probojoval Brumov.

  BŘEZŮVKY – BRUMOV 2:7 (1:3)

,,Proti favoritovi jsme podaly důstojný výkon. Valašky však měly lepší útok. Zejména jejich dlouhé přihrávky za naši obranu nám dělaly problémy. Nedokázaly jsme si poradit hlavně s rychlostí Krahulové a Sochorové. Brumov byl navíc podstatně produktivnější v koncovce. Ale i my jsme mohly vstřelit ještě další góly. Do slibných šancí se dostávala hlavně Jakešová,“ mrzela zejména výše porážky gólmanu Březůvek Soňu Huťkovou, jež v bráně proti novému lídrovi soutěže nahradila jedničku Kateřinu Vyoralovou. 

,,Utkání se hrálo ve vysoké trávě a na těžkém terénu. Proto se obě družstva pozvolna dostávaly do tempa. Po opatrné úvodní patnáctiminutovce jsme ale byli iniciativnějším týmem. Dokázali jsme eliminovat tvořivé opory domácích a dařilo se nám také proměňovat vypracované příležitosti. Většinu branek jsme ale dávali z brejkových akcí,“ potěšilo vysoké vítězství na půdě pátého celku tabulky hostujícího trenéra Robina Sochoru.

Branky: Toboláková, Jakešová - Sochorová 3, Krahulová 2, Matoušů, Škrabolová.

Březůvky: Huťková – Grelová, Černošková, Jakešová, Mizerová, Müllerová, Plecová, Talašová, Kunorzová, Adéla Zábojníková, Monika Zábojníková. Střídala: Toboláková.

Brumov: Radka Koutná – Kozubíková, Plášková, Krahulcová, Frajtová, Presová, Škrabolová, Kolaříková, Sochorová, Jelínková, Krahulová. Střídaly: Bartošáková, Černobilová, Matoušů.

ŽALKOVICE – LUŽKOVICE 0:3 (0:2)

,,Znovu jsme měli problémy se sestavou. Spousta hráček proto byla nucená nastoupit na nezvyklých postech. Podle očekávání však byly Lužkovice lepším celkem. Dařila se jim kombinace a hosté byli také důraznější v osobních soubojích. Ve druhém poločase tým ze Zlínska polevil v nasazení a hra se vyrovnala. Dokonce jsme se dostávali i do zakončení. Vyloženou šanci jsme si však nevypracovali,“ konstatoval první muž žalkovické lavičky Radim Borovička.

,,I bez čtyř opor Jany Molové, Zeťkové, Žalkové a Matlachové se nám zápas vydařil. Omlazený kolektiv hrál od začátku s chutí a hlavně zodpovědně v obraně. Hodně nás také už v páté minutě uklidnila první branka Uhlířové. Poté jsme si až do konce střetnutí užívali. Potěšil mě i přístup a výkon náhradnic Navrátilové, Macků, Fikeisové a Matuškovičové,“ rozdával po zápase pochvaly lužkovický šéftrenér Karel Dolina.   

Branky: Vyvlečková 2, Uhlířová.