Brumovjanky udělaly důležitý krok v boji o 2. ligu žen

04.05.2010 18:13

 

 

Význam mistrovského utkání 17. kola MSDŽ „B“ - TJ Sokol Nezdenice vs FC ELSEREMO Brumov podtrhla nádherná divácká kulisa, o kterou se zasloužili jak fanoušci domácích hráček, tak fanoušci z nedalekého Brumova.

Bylo to pravé slovácko-valašské derby se vším všudy, vždyť se hrálo o 6 bodů, což znamenalo jediné  - vyhrají-li domácí, dotáhnou se na Brumovjanky, vyhrají-li hosté, dostanou se do rozhodujícího trháku, na jehož konci by mohla být 2.liga žen. Tyto dva týmy si mají co vracet, Nezdenice v podzimním velmi emotivním utkání vybojovaly v Brumově před 500 diváky cenný bod, když domácí neproměnily spoustu gólových šancí, včetně penalty. 

Při nástupu do autobusu na holkách nepatrná nervozita znát byla, ale ihned ji rozehnala  interpretace citátu z internetových stránek soupeře: „A v Brumově na kopečku ožírajů zdechlů KOČKU“, který konečně přinesl náznak úsměvu jejich rty.  Kdo byl po závěrečném hvizdu rozhodčího více  zdechlý, bylo více než jasné. Na utkání byl delegován hlavní sudí Ogrodník z nedalekých Bojkovic, ale důležité bylo, jak se později ukázalo, že si po svém boku přivedl dva delegované pomezní rozhodčí Zpěváka a Němce. Zápas začal za dusného a slunečného počasí  vzájemným opatrným oťukáváním soupeřů, oba týmy se rychle zbavovaly míče, kombinace byla nepřesná a plná chybných přihrávek. Zkrátka nervozita si vybírala svou daň.

Již první minuty ukázaly, jaké dvojice budou na hřišti viděny nejčastěji, oba trenéři se snažili paralyzovat údernou sílu soupeře osobním bráněním. První šanci si Brumovjanky připravily v 8´ po výborně zahraném rohu Evy Sochorové, ke vší smůle Lenka Petrková z Nezdenic obětavě míč vyhlavičkovala ven z brány a Eva neuspěla ani  při následné dorážce, po níž byla faulována a na několik dlouhých minut vyřazena ze hry. V 11´ se do šance dostala Adéla Poláchová, ale její střelu stopérka Marie Tlachová zblokovala. Tato hráčka s reprezentačními zkušenostmi je velkou posilou soupeře. Ve svém pokutovém území kralovala a kvalitou hry výrazně převyšovala své spoluhráčky. Ve 13´ se domácíc Nezdenice po dlouhé době dostaly na polovinu hostů a byl z toho vedoucí gól. Po pravé straně se nadechla k sólu Švecová, za využití své robustní postavy skolila volným stylem Sabinu Krahulovou.

Hráčky hostů očekávaly přerušení hry, jelikož to byl jasný faul na stopérku Brumova, hvizd zazněl, ale z řad diváků. Zkoprnělé Brumovjanky už jen přihlížely, jak Švecová namazává před bránu osamocené Terezce Ponížilové a ta nekompromisně střelou pod horní tyč otevírá skóre-1:0 pro domácí a gejzír radosti vybuchuje v hloučku domácích fanoušků. Brumovjankám tento gól na dlouhou dobu zcela svázal nohy, vysilovat se hádáním s rozhodčím nemělo smysl.

Domácí hráčky byly v těchto minutách nebezpečnější a zejména jejich rohy dělaly hostům potíže. Ve 14´ se dostala na dostřel branky Nezdenic Adéla, ale hlavičkovala jen do náručí brankářky Manové. Ve 20´ Nezdeňanky zahrávaly přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, střela šla naštěstí těsně nad břevnem. V těchto chvílích si fotbal vybral přestávku, míč byl častěji mimo hřiště, hra byla bez šancí na obou stranách, rozkouskovaná. Ani bylnická ruční siréna nevyburcovala hráčky v  dusném počasí, aby zapnuly na vyšší rychlostní stupeň. Ve 30´ domácí málem po rohu zvyšovali na 2:0, ale Brumovjanky hrozící nebezpečí odvrátily. Z následujícího brejku zahrozila Adriana Škrabolová, ale Manová napodruhé nedovolila srovnat skóre. S blížícím se koncem poločasu se pomalu ale jistě hra hostů zlepšovala a v posledních sekundách první půle mohla srovnat Eva, po dobře kopnutém přímáku, když byla faulována  Martina Šulcovoá.

Poločasová přestávka byla dramatická, nejprve byl povolán do kabiny domácích z důvodu indispozice domácí hráčky lékař, nato paní Šulcová přímo na hřišti, Adéle sérií cviků odblokovala záda. Někteří ještě stáli ve frontě na pivo, když rozhodčí zahájil druhou půli. Neuběhlo ani 30´´ a krásnou kombinaci na jeden dotek předvedla Adriana s Adélou. Výsledkem byla přesná přihrávka Adriany před bránu Adéle, ta posunula osamocené Evě a ta už našla skulinu mezi tyčkou a brankářkou Manovou – 1:1. Kotel brumovských fanoušků vybuchl nadšením a Ofkovu trubku muselo být slyšet až v Uherském Brodě.  Minutu na to Monika Miklasová, která zcela vymazala domácí snajperku Švecovou, poslala českou uličkou do brejku neudržitelnou Evu, ale ta promeškala vhodný okamžik ke střele. V 51´ zahrávaly Nezdeňanky rohový kop, na odražený míč si vyskočila Švecová a poslala ho do branky, jenže prokazatelně z ofsajdové pozice. Při zákroku se lehce zranila golmanka Brumova Eliška Florešová, ale za pár okamžiků byla zpět ve hře. To byla první a poslední šance domácích ve druhé půli.

Dál byl na hřišti pouze jeden mančaft. Brumovjanky rozjížděly jeden útok za druhým a domácí hráčky jenom s velkým úsilím vzdorovaly. Zvláště Monika, která měla od trenéra  individuální úkoly, byla k neudržení. Stíhala se poctivě vracet, osobně hlídat Švecovou i pomáhat v útoku. Odměnou jí byl v 80´ vítězný gól po rohu Evy, kdy brankářka Manová pouze míč vyboxovala a Monika ho zpět hlavičkou poslala za její záda – 1:2. Soupeř už toho měl plné zuby a zbytek hrací doby byl rozkouskován ošetřováním hráček s křečemi. Křehká dívčí těla v tomto počasí dostávala zabrat. V 89´ si ještě v obraně soupeře zařádila Eva, ale bez gólového úspěchu.

Hráčky Brumova kolektivním výkonem zdolaly houževnatého soupeře a připravily si tak výhodnou pozici do závěrečných bojů o vítězství v MSDŽ „B“. V záloze toho spoustu naběhaly Kristýna Olejníková, Martina Šulcová a  Lenka Filáková. Na kombinace ve druhé půli v podání Adriany, Adély a Evy byla radost se dívat. Obrana v podání patnáctileté Radky Koutné, bezchybné Sabiny a neúnavné Mirky Ptáčkové toho soupeři moc nedovolila. V 60´ střídala Míša Susedíková, která svou chutí do fotbalu hru příjemně osvěžila.

 

TJ Sokol Nezdenice - FC ELSEREMO Brumov    1 : 2 (1:0)

Branky : 13´ Terezie Ponížilová - 46´ Sochorová Eva,  80´ Miklasová Monika

Sestava FC Elseremo: Florešová Eliška – Koutná Radka,   Krahulová Sabina, Ptáčková Mirka, Miklasová Monika -  Filáková Lenka,   Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Olejníková Kristýna, Sochorová Eva-  Poláchová  Adéla                                                                                                                                                                 trenér : Robin Sochora                                                                                                                                                    Střídání :60´ Míša Susedíková za Martinu Šulcovou                                                                                                  Byly připraveny :Trochtová Jana, Trnavská Lucie,   Důbravová Lenka

V neděli 9.5.2010 v 16:30 hodin přivítají Brumovjanky na domácím hřišti soupeře z Vlkoše.