Brumov padl po sedmi výhrách v řadě v Lužkovicích

24.05.2016 06:14

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – O největší senzaci se v 7. jarním kole fotbalového krajského přeboru žen postaraly Lužkovice skalpem na jaře neporaženého Brumova. Nečekalo se ani vítězství Nezdenic v Březůvkách. Těsné výhry si připsaly Babice a tým DFK Holešova.  Pouze Březnice ve Valašských Kloboukách potvrdila roli jasného favorita.  LUŽKOVICE – BRUMOV 3:0 (1:0)

         ,,Skalp čerstvého vítěze krajského poháru jsme věnovali k šedesátinám majiteli hospůdky na našem hřišti Jaroslavu Bystroňovi,“ prozradil usmívající se vůdce lavičky Lužkovic Karel Dolina. Jeho tým se proti doposud nejlepšímu celku jara vytáhl. ,,Brumov k nám přijel vyhrát. Úvodních patnáct minut také režíroval utkání. Valašky ovšem srazil vlastní gól Šandorové. Na něm má ale velký podíl Vyvlečková. Od dvacáté minuty se hra vyrovnala. A protože naše družstvo podalo zodpovědný výkon, měli jsme duel pod kontrolou. Zvlášť, když v šestačtyřicáté minutě přidala Strachoňová z penalty druhou branku. Poté jsme se stáhli do obrany a chytře jsme čekali na brejky. Z toho posledního Vyvlečková v 92. minutě definitivně podtrhla naše vítězství,“ radoval se Dolina. Ten za povedené fotbalové představení poděkoval celému kolektivu. ,,Skvěle ale zachytala gólmanka Matlachová, jež zneškodnila čtyři sóla hostů. Bezchybné byly i stopérky Jana Molová s Hnilicovou, střední záložnice Uhlířová se Strachoňovou pokryly největší brumovské opory Sochorovou a Škrabolovou, vpředu byly neustále nebezpečné Vyvlečková se Zeťkovou,“ upozornil ještě lužkovický kouč. ,,V první půli neproměnily slibné příležitosti Škrabolová a Sochorová. Družstvo s přibývajícími minutami ale odcházelo psychicky. Nic nám nebylo platné, že jsme po přestávce domácí nepustili na naši polovinu hřiště. Tentokrát nás položily hrubé chyby a Lužkovicím stačilo pouze odkopávat balóny,“ byl po zápase hodně zklamaný první muž lavičky Brumova Robin Sochora.     

Branky: vlastní, Strachoňová, Vyvlečková.

Lužkovice: Matlachová – Bednaříková, Jana Molová, Hnilicová, Markéta Oharková, Halová, Navrátilová, Strachoňová, Uhlířová, Vyvlečková, Zeťková. Střídaly: Zichová, Hrubá, Žalková, Buchtová.

Brumov: Radka Koutná – Frajtová, Jelínková, Bednářová, Kozubíková, Sochorová, Škrabolová, Krahulcová, Šandorová, Krahulová, Matoušů. Střídala: Janáčová.

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – BŘEZNICE 0:4 (0:2)

         ,,Hodně nás zbrzdil už v osmé minutě první gól hostů z kopačky Vilhanové. S podstatně zkušenějším soupeřem jsme však duel nezvládli hlavně v obranné činnosti. Rovněž jsme nedokázali eliminovat rychlou rozehrávku Březnice a prohrávali jsme většinu osobních soubojů,“ vypočetl příčiny nezdaru proti aktuálnímu lídrovi krajského přeboru trenér Valašek Jaroslav Maňas. ,,Na širokém valašskoklobouckém hřišti jsme chytře využívaly křídelní prostory a dařily se nám i následné centry do šestnáctky domácích. Rovněž jsme se dokázaly orientovat před brankou Valašek. Díky ofenzivnímu pojetí jsme tak měly po celý průběh utkání převahu,“ užívala si pohodovou výhru stopérka Březnice Žaneta Vaculíková. 

Branky: Vilhanová, Šišková, Gregorová, Vavrušová.

BABICE – ŽALKOVICE 2:1 (1:1)

         ,,Celý zápas jsme odehráli pouze s deseti fotbalistkami. Proto jsme taktiku postavili na zabezpečené obraně a dlouhých přihrávkách na nabíhající útočnice. A protože jsme byli techničtějším kolektivem, dokázali jsme soupeřky přehrávat. Žalkovice ovšem na branku Habáňové odpověděly vyrovnávací trefou Zlámalovou. O klíčový moment střetnutí se tak postarala v sedmapadesáté minutě druhým gólem v síti Hanaček Tichá,“ potěšila těžce vybojovaná výhra vedoucího celku Babic Aleše Havlíčka. ,,Na poražce mám tentokrát také podíl. Nevšiml jsem si totiž, že domácí hrají celý zápas v deseti. Jinak bych změnil rozestavení našeho družstva a výsledek by možná vypadal jinak,“ kál se trenér Žalkovic Radim Borovička. Ten však ocenil přístup svého týmu. ,,Družstvu nechybělo nasazení. Holky si sáhly na dno. Bohužel dvě větší zaváhání a tradičně slabší produktivita v koncovce nás stály body,“ konstatoval Borovička. 

Branky: Habáňová, Tichá – Zlámalová. 

DFK HOLEŠOV – UHERSKÝ BROD 1:0 (0:0)

         ,,Na hřišti v Martinicích jsme před 70 diváky utrpěly štastné vítězství. V prvním poločase jsme byly lepším kolektivem. Měly jsme převahu ve středu hřiště a dařila se nám také křídelní hra. Navíc Zichalová zahodila tři tutovky. Po změně stran se však nedařilo oběma stopérkám a hlavně jsme za Slováckým celkem zaostávaly fyzicky. Přesto jsme zásluhou Adriany Ševčíkové, která vytvořila rozhodující pozici pro gólovou dorážku pro Řihákovou ze zápasu vytěžily tři body. S forvardkou Zderčíkovou bychom ale duel ovládly vyšším rozdílem,“ myslí si hlavní klubová trenérka DFK Holešov Svatava Ságnerová. ,,Domácí měli jednu vážnější střelu a tu využili k vítězství. My jsme si ovšem zasloužili minimálně remízu. Vždyť v duelu jsme si vytvořili podstatně víc šancí, než Holešov. Byli jsme bojovnějším družstvem, dařila se nám i kombinace. V koncovce nám ale chyběl klid,“ smutnil po střetnutí uherskobrodský lodivod Lumír Petrka.

Branka: Řiháková.

BŘEZŮVKY – NEZDENICE 1:2 (0:1)

         ,,Předváděly jsme dobrý fotbal. Bohužel znovu bez patřičného efektu. V závěru jsme byly blízko alespoň k dělbě bodů. Za stavu 1:2 však Kadlecová ze sóla nastřelila pouze tyčku. Nezdenice tak vytěžily z minima maximum, protože čtyřikrát vystřelily na naši bránu a z toho daly dva góly,“ smutnila po zápase útočnice domácích Hana Toboláková.  ,,Březůvky byly mírně lepší, nicméně my jsme zvládli zápas takticky. Soustředili jsme se na pozornou obranu a vycházely nám rychlé brejky, po nichž jsme dali obě branky. Výborně zachytala Kristýna Manová,“ potěšila výhra nezdenického vůdce Ivana Pavlise.

Branky: Grelová – Švecová, Kamila Zálešáková.