Zlínský deník - Brumov odmítl postup do MSLŽ

21.08.2013 06:48

 

Zdroj : Zlínský deník

Autor : Lubomír Hotař

 

 

Brumov odmítl postup do MSLŽ

Brumov – Přestože fotbalistky Brumova v poslední sezoně jasně vyhrály Moravskoslezskou divizi žen, postupu do druhé Moravské ligy se vzdaly.

„Bylo nám nabídnuto hrát tuto soutěž, ale po krátkém uvážení jsme z mnoha důvodů tuto možnost nevyužili," prozradil vedoucí brumovského kolektivu Ivo Polách. ,,Především bychom museli cestovat do velkých vzdáleností, což by bylo pro nás finančně i organizačně hodně náročné. Navíc pražské vedení druhé ligy vytváří pro chod soutěže takové podmínky, které nejsme ochotní akceptovat. Organizace Moravské ligy žen se nám stejně jako loni znovu nelíbí, a proto si raději znovu zahrajeme divizi," nesětřil kritickými slovy Polách.

 

Brumov přípravu na novou sezonu zahájil začátkem srpna. ,,Ze zaběhnutých metod nic neměníme. Makat budeme hlavně na fyzické kondici a souhře družstva. Sehrajeme také tři až čtyři modelové zápasy. Síly změříme především se slovenskými soupeři. Dvakrát se utkáme s druholigovým týmem Beluše a jednou s celkem Považské Bystrice-Orlové," informoval vedoucí družstva Valachů.

Do ostrých zápasů o divizní body vstoupí brumovský kolektiv v neděli 25. srpna, kdy na domácím hřišti hostí nevyzpytatelné Velké Pavlovice. O týden později doma vyzvou silné Valašské Meziříčí.