Brumov i bez kmenových brankářek porazil Valašské Meziříčí

16.04.2014 06:19

Zdroj : Zlínský deník

Autor : Lubomír Hotař

BRUMOV – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 2:1 (2:0)

         ,,K zisku cenného skalpu druhého družstva divize nám pomohl dobrý nástup do zápasu. V desáté minutě totiž ránu Sochorové dorazila do valašskomeziříčské branky Miklasová. Vedení 1:0 nás uklidnilo a zejména v prvním poločase jsme byli lepším celkem. Naši převahu proto ještě zužikovala ve dvaatřicáté minutě druhou trefou do hostující sítě po trestném kopu Olejníkové hlavou Krahulová,“ radoval se domácí lodivod Robin Sochora. Ten se ale v zápase musel obejít obou svých klíčových gólmanek. Krahulcová má zlomenou ruku a Florešová nebude celé jaro k dispozici, protože je po operaci kolena. Šanci tak dostala Pinďáková, která nezklamala. ,,Hodně jí ovšem pomohla dobrá práce celé obrany,“ upozorňuje Sochora, jehož tříbodový zisk silného soupeře potěšil. ,,Hned na startu druhé půle sice Rýdlová korigovala stav na 2:1, ovšem konečnou výhru už jsme uhájili. Dvě minuty před koncem ale mohla ze sólové akce vyrovnat Hrazdilová,“ oddechl si brumovský vůdce lavičky Sochora, který zároveň přiznal, že valašskému derby by slušela spíše remíza. ,,Zápas jsme odehráli pouze s deseti hráčkami. Přesto jsme byli zejména ve druhém poločase iniciativnějším celkem. Alespoň na bod jsme však nedosáhli,“ litoval jeden z koučů hostů Martin Čabla.

Branky: Miklasová, Krahulová – Rýdlová.

Brumov: Pinďáková – Suchánková, Plášková, Presová, Susedíková, Sochorová, Olejníková, Škrabolová, Kozubíková, Miklasová, Krahulová. Střídaly: Frajtová, Lysáková.

Valašské Meziříčí: Neradilová – Dufková, Vlčková, Chlápková, Kašparová, Tomčíková, Krčmářová, Hrazdilová, Rýdlová, Čáňová.

UHERSKÝ BROD – HOLEŠOVSKÉ HOLKY 0:4 (0:3)

         ,,V porovnání s prvním jarním zápasem ve Vlkoši jsme podali zlepšený výkon. Holešov si přesto v první pětačtyřicetiminutovce vybudoval tříbrankový náskok. Potom už  hosté jenom udržovali výsledek. Jenom škoda, že na většině holešovskývh branek mají podíl naše chyby,“ litovala trenérka Slováckého družstva Zdeňka Skupinová. ,,Bylo to naše povinné vítězství. Na umělé uherskobrodské trávě se nám však proti urputně bránícím domácím nedařila kombinace. Navíc jsme znovu měli problémy s koncovkou,“ pronesl po utkání i přes výhru svého celku z herního projevu Hanaček rozladěný kouč Holešovských holek Slavomír Bednář.

Branky: Šilhárová 2, Přikrylová, Kocurková.

BŘEZNICE – VELKÉ PAVLOVICE 0:3 (0:1)

                     ,,Proti třetímu kolektivu tabulky jsme neměly šanci na přijatelnější výsledek. Jihomoravanky byly fotbalovějším celkem a jejich hráčky si víc rozuměly s balonem,“ uznala domácí stopérka Žaneta Vaculíková. Březnici totiž citelně chyběly hlavní opory ofenzívy Gregorová (pracovní důvody) a Vilhanová (zraněné vazy v koleni). ,,Bez nich jsme se v útoku jenom těžko prosazovali. Naopak Velké Pavlovice si od nás zaslouženě po dvou trefách Málková a gólu Rathouské odvezly tři body,“ konstatovala Vaculíková, jež ale nemůže vyčítat svému celku malou bojovnost. ,,Hráčkám nechyběla snaha. Několik světlých momentů měly zejména Jana Molová, Kryšpínová a Hamalčíková. Nicméně vyšší herní kvalita byla přece jenom na straně soupeřek,“ přiznala stopérka. Březnice.