Bára Černobilová hattrickem pohřbila naděje Babic

31.05.2017 09:42

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Nečekaný výsledek se zrodil v sedmém jarním kole krajského ženského fotbalového přeboru. Brumov jednoznačně vyhrál v Babicích a tím vyřadil Slovácký tým z boje o první příčku v soutěži. O držiteli letošního titulu se tak rozhodne v utkání aktuálně dvou nejlepších celků, v němž brumovský kolektiv v neděli hostí Lužkovice. Zápas začíná v 10 hodin.

BABICE – BRUMOV 1:6 (0:4)

,,Podaly jsme snaživý a bojovný výkon. Na velmi dobře hrající Brumov to ale nestačilo. Valašky byly od začátku lepší ve všech fotbalových činnostech. Měly rychlejší start na míč a vyhrávaly Báravětšinu osobních soubojů. Na jejich technické pojetí jsme v přímém duelu o první příčku nenašly zbraň. Hodně nám také scházela záložničce Urichová, kterou ze zápasu vyřadil lehký otřes mozku z minulého kola v Lužkovicích,“ uznala domácí hrající trenérka Irena Dudová.

,,Babice si nedokázaly poradit s naší kombinací. Proto jsme si v osmatřicáté minutě vypracovali čtyřgólový náskok. Postupně se do sítě Hladíkové trefily Škrabolová, dvakrát Černobilová a Kolaříková,“ zavzpomínal na první poločas, v jehož závěru domácí Habáňová zahodila penaltu, kouč Brumova Robin Sochora.

 ,,Ani ve druhé půli se tým ze Slovácka nezlepšil. Domácí jsme znovu moc před naši branku nepouštěli, a proto jsme až do konce kontrolovali vývoj střetnutí. V něm se zviditelnila autorka hattricku Černobilová, jež dokázala těžit z přihrávek Sochorové. Pochvalu za předvedenou hru ovšem zaslouží celý kolektiv,“ radoval se z vysoké výhry Sochora.     

Branky: Černobilová 3, Škrabolová, Kolaříková, Sochorová.

Babice: Hladíková – Tereza Kotlabová, Malíková, Habáňová, Karolína Matušová, Tichá, Králíková, Dudová, Hudcová, Pavlína Matušová, Vančíková.

Brumov: Radka Koutná – Kozubíková, Krahulová, Plášková, Frajtová, Černobilová, Škrabolová, Kolaříková, Sochorová, Jelínková, Krahulcová. Střídaly: Jana Trochtová, Matoušů.

 

DFK HOLEŠOV – LUŽKOVICE 0:5 (0:2)

,,Protože jsme duel odehrály pouze s deseti hráčkami a hlavně bez čtveřice opor Zity Pospíšilové, Zderčíkové, Řihákové a Veroniky Kovaříkové, tak jsem měla obavy, že ho ztratíme vyšším rozdílem. Nicméně družstvo nešetřilo bojovností a díky gólmance Kasalové, stopérce Pospíšilíkové a útočnici Fojtové jsme odvrátili vyšší porážku. A to jsme úvodní dvě branky dostali po zbytečných chybách. Takticky hrajícím Lužkovicím tak stačilo svůj herní styl postavit na jednoduchých dlouhých přihrávkách. Hosté na tom byli také lépe kondičně,“ hodnotila partii s na jaře formou obdařeným soupeřem vůdkyně holešovské lavičky Svatava Ságnerová.

 ,,Úvodních třicet minut jsme předváděli velmi pohledný fotbal. Už ve druhé minutě mohla skórovat Uhlířová. Branky se však dočkala až v 11. minutě po samostatné akci Vyvlečková. O pět minut později se individuálně prosadila Uhlířová a bylo to 0:2. V závěru první půle jsme však polevili v nasazení a Hanačky na chvíli vyrovnaly hru. V 50. minutě Holešov dokonce nedal penaltu. Ve zbytku střetnutí už jsme ale na hřišti ve Všetulích znovu kralovali, když jsme zase byli  útočnějším kolektivem a naši převahu jsme zúročili dalšími třemi góly,“ prozradil lužkovický lodivod Karel Dolina.

 Ten vyzdvihl pět tahounek. ,,Jistá byla náhradní gólmanka Navrátilová, v záloze tvořily hru Zeťková se Strachoňovou a v útoku byla neustále nebezpečná Uhlířová. Radost mi děla také mladá teprve šestnáctiletá pravá záložnice Lucie Hrubá, která převedla několik pohledných akcí,“ upozornil Dolina.         

Branky: Vyvlečková 2, Uhlířová, Hrubá, Strachoňová.

 

 

UHERSKÝ BROD – BŘEZNICE 0:2 (0:0)

,,Rozhodla naše neschopnost proměňovat šance. Ty největší zahodily Justýna Kovaříková, Šmilauerová a Máčalová. A tak zatímco Březnice se dokázala gólově prosadit, nám chyběl v koncovce klid,“ konstatoval zklamaný domácí lodivod Lumír Petrka.

 ,,Na velkém uherskobrodském hřišti to nebyl příliš pohledný fotbal. Obě družstva se trápily. Nám nevycházela taktika dlouhých nakopávaných balónů. Naštěstí svůj den měla kapitánka Vavrušová, jež po individuálních akcích vstřelila obě naše branky. Zejména první její trefa nás od dvaašedesáté minuty uklidnila,“ přiznala záložnice Březnice Žaneta Vaculíková. 

Branky: Vavrušová 2.

 

 

ŽALKOVICE – BŘEZŮVKY 0:2 (0:2)

,,V úvodu střetnutí mě Březůvky překvapily velkým nasazení. Nám naopak zápal pro hru chyběl a to se nám vymstilo, protože už v deváté minutě jsme prohrávali dvougólovým rozdílem. Od třicáté minuty se hra vyrovnala, ale do zakončení jsme se příliš nedostávali. Teprve po změně stran se náš výkon zlepšil. Nicméně hostující obránkyně byly důsledné a proto jsme si nevytvořili žádnou vyloženou příležitost. Navíc celek ze Zlínska se mohl spolehnout na jistou brankářku Vyoralovou,“ smutnil nad další porážkou v krajském přeboru domácí trenér Radim Borovička.

,,Utkání brzy rozhodla naše kanonýrka Eliška Jakešová. Díky ní jsme se na začátku uklidnily a první poločas jsme na Hané dominovaly. Žalkovice jsme téměř nepouštěly na naši polovinu hřiště. Po změně stran už nám vázla souhra, vítězství jsme ale ubránily,“ potěšil po delší době zase tříbodový zisk obránkyni Březůvek Soňu Huťkovou.

Branky: Jakešová 2.   

 

 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – NEZDENICE  (3:0)

,,Duel s oslabeným soupeřem jsme kontrolovali od začátku do konce. Jediný gól, který jsme inkasovali za stavu 4:0, jsme dostali po nedorozumění celé naší obrany. Jinak jsme se prosazovali ofenzivním pojetím. Dařilo se zejména záložnicím Kalíkové a Juřenčáková. Hodně šancí ještě zahodila Pavla Jeřábková,“ informoval vedoucí valašskoklobouckého celku Jaroslav Maňas.

,,Do souboje se sedmým týmem tabulky jsme nastoupili pouze s deseti hráčkami. Ve velkém horku nám proto brzy ubývaly síly. Domácí byli navíc rychlejší v přechodu do útoku. Nám chyběl rychlejší start na balón. Zápas jsme však důstojně dohráli,“ uvedl po utkání první muž nezdenické lavičky Ivan Pavlis.   

Branky: Pavla Jeřábková 2, Kristýna Kučerová, Juřenčáková, Kalíková – Švecová.