VE DRUHÉM JARNÍM KOLE BODOVALI FAVORITÉ

24.04.2018 08:47

Zdroj:Zlínský dení

Autor:Lubomír Hotař

Region – Ve 2. jarním kole fotbalového krajského přeboru žen naplno bodovali favorité. Nejvíc práce měla Březnice v Říkovicích, Brumov a Lužkovice neměli se svými soupeřkami problémy.

  

BRUMOV – UHERSKÝ BROD 3:0 (3:0)

,,Na soupeře jsme se dobře připravili, ale v úmorném horku se nám povedl pouze první poločas. To jsme hráli chytře po zemi a díky technickému pojetí jsme si ve čtyřiatřicáté minutě vypracovali tříbrankový náskok. A to ještě Škrabolová nastřelila břevno. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce bylo vidět, že se náš tým spokojil s výsledkem. Začali jsme dělat chyby a v koncovce už jsme se neprosadili,“ konstatoval po utkání vedoucí kolektivu Brumova Ivo Polách. 

 ,,O výhře rozhodly povedené střely Valašek z dálky a ze střední vzdálenosti. Citelně nám proto chyběla brankářská jednička Pósová. Do zápasu nezasáhly ani naše další opory Eliášová, Tomáštíková a Uhrová. V utkání jsme ale mohli dosáhnout na přijatelnější výsledek. Ze samostatných úniků totiž mohly skórovat Dufková, Dvořáková, Šmilauerová a Jurčová,“ kalkuloval po duelu na Valašsku uherskobrodský kormidelník Lumír Petrka.

Branky: Pavla Jeřábková 2, Krahulová.

Brumov: Bednářová – Hnilicová, Lysáková, Tománková, Plášková, Jelínková, Škrabolová, Kolaříková, Kozubíková, Krahulová, Krahulcová. Střídaly: Pavla Jeřábková, Frajtová.

Uherský Brod: Justýna Kovaříková – Lenka Kučerová, Andrlíková, Martina Vrábelová, Oharková, Natálie Vrábelová, Dufková, Chovancová, Jurčová, Šmilauerová, Dvořáková. Střídala: Kamila Zálešáková.

 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – LUŽKOVICE 0:6 (0:3)

,,Za přístup k zápasu jsem se svým družstvem spokojený. Na začátku střetnutí a i v některých pasážích druhé půle jsme Lužkovice zaskočili snahou o ofenzivní pojetí. Stříleli jsme však slepými náboji. Mezi patnáctou a devětadvacátou minutou jsme navíc nepokryli dva rohové kopy a jednu rychlou akci hostů a prohrávali jsme 0:3. Ani ve druhém dějství jsme nepolevili v nasazení. Po dvou zaváháních brankářky Lady Mačkové jsme ale inkasovali další góly. Šestá lužkovická trefa už jenom zvýraznila naši porážku,“ posteskl si první muž lavičky Valašských Klobouk Jaroslav Maňas.

 ,,V souboji s posledním týmem tabulky jsme měli trvalou převahu a po soustředěném výkonu jsme jeho vývoj bez problémů kontrolovali. Spolehnout jsme se mohli na jistou brankářku Navrátilovou. V obraně posbírala většinu balónů Hnilicová, v záloze tvořila naši hru Jakešová a v koncovce se dařilo Dohnálkové. Největším naším soupeřem na Valašsku tak bylo horké počasí,“ hodnotil pohodovou partii lužkovický šéftrenér Karel Dolina.       

Branky: Dohnálková 2, Hnilicová, Jakešová, Strachoňová, Rozsypalová.

 

ŘÍKOVICE – BŘEZNICE 2:3 (0:1)

,,V pohledném duelu jsme byli proti zkušenému soupeři blízko k zisku remízy. Nicméně Březnice si výhru zasloužila. První poločas jsme se totiž jenom bránili. Po přestávce jsme však byli patnáct minut lepším týmem a ještě v třiapadesáté minutě jsme vedli 2:1. Hosté ale přece jenom potvrdili roli favorita a utkání obrátili ve svůj prospěch. V závěru zápasu už byl celek ze Zlínska opět útočnějším kolektivem,“ uznal trenér Říkovic Lukáš Čech.

,,Ve velké horku jsme podali kolektivní výkon. Bylo vidět, že družstvo chce po dlouhé době zase vyhrát. Předváděli jsme kombinační fotbal a vypracovali jsme si spoustu šancí. Proto jsme zaslouženě brali tři body,“ tvrdí hostující trenér Milan Dostál.

Ten také popsal vítězní třetí gól Březnice. ,,Po dlouhém autu Bejtkovské propadl balón za domácí obranu. V šestnáctce Říkovic se pak dobře orientovala kapitánka Vavrušová, která v šestasedmdesáté minutě prostřelila mezi nohy brankářku Hanaček Kateřinu Pitnerovou,“ prozradil ještě Dostál.  

Branky: Bělánková, Chytilová – Vavrušová 2, Kalivodová.