Gulášfest-cup Valmez: 1. kolo

01.02.2010 18:35

 

GULÁŠFEST CUP 2010: Valašské Meziříčí „A“ – FC ELSEREMO Brumov 0:3
GULÁŠFEST CUP 2010 se jmenuje zimní turnaj, jehož organizátorem je oddíl kopané ve Valašském Meziříčí. Utkání na místní UMT jsou rozvržena do prvních tří měsíců roku 2010.
V sobotu 30.1. byl prvním soupeřem Brumovjanek domácí tým žen -Valmez „A“. I přes nepřízeň počasí byla hrací plocha ve vynikajícím stavu, tudíž obavy o zdraví hráček byly bezpředmětné. Trenér Robin Sochora postrádal Mirku Ptáčkovou , Hanku Machů a Veroniku Častulíkovou. Naproti tomu nastoupila Míša Susedíková, která se výborně zapracovává do sestavy a ukazuje se, že bude platnou hráčkou týmu a po prvé se přišla předvést Lenka Důbravová z Horního Lidče, která s děvčaty trénuje od podzimu.
Brumovjanky nastupovaly proti zkušenějšímu soupeři s respektem, ale první minuty hry ukázaly, že přílišný respekt nebyl na místě. Ze začátku hráčkám obou týmů míč odskakoval od nohy a měly co dělat ho zkrotit, ale s postupem času hosté domácí hráčky zatlačili na jejich polovinu a diktovali tempo hry. Brumovjanky z tohoto tlaku vytěžili několik rohových kopů, ale bez gólového efektu. Po prvé udeřilo v 15´, když po pravé unikla straně Eva Sochorová, její střelu brankářka domácích pouze vyrazila před sebe a dobíhající Adéla Poláchová do odkryté poloviny branky otevřela gólový účet. Brumovjanky dále hrály aktivně a žádný míč pro ně nebyl ztracený. Na jejich fyzické kondici se začínají projevovat náročné tréninkové dávky , které jim od začátku roku naordinoval trenér. Ve 20´ se vydala do sóla Maruška Lysáková, přesnou přihrávkou uvolnila Michalu Susedíkovou, ale ta v tísni přestřelila.
Domácí se snažili útočit především po své pravé straně, ale na postu levého obránce odehrála své nejlepší utkání Monika Miklasová, která nedala útočnicím soupeře vyniknout a přesnou přihrávkou dopředu založila několik slibných útoků. Ve 32´ s chutí hrající Eva vystartovala z hloubi pole pro dlouhou přihrávku, obrana domácích reklamovala ofsajd, který však hlavní rozhodčí společně s pomezním citlivě posoudili jako mrtvý a ve svém sólu nezaváhala – 0:2.
Brumovjanky výborným pohybem rychle přistupovaly k domácím hráčkám čímž jim ztěžovaly kombinaci. V 55´ se do šance dostala Adéla, ale sama se vytlačila ze střelecké pozice. Minutu na to Eva rozvlnila pouze boční síť soupeře. V 63´se střela Adriany Škrabolové z hranice velkého vápna po teči domácí obrany ocitla za zády golmanky domácích po třetí. Po tomto gólu začaly hrát aktivněji i domácí a do šancí se dostávali dlouhými nakopávanými balóny. V 72´ hořelo před brankou Brumovjanek asi nejvíce, nejprve zachraňovala na brankové čáře Monika a z následného přímého kopu zabránila snížit domácím Eliška fantastickým zákrokem, když vyškrábla střelu k pravé tyči.
Do konce utkání už byla hra oboustranně vyrovnaná, bez výrazných šancí na obou stranách.
Od čtvrtku 4.2. čeká Brumovjanky soustředění na Pohodě a přímo ze Sidonie odjíždějí v neděli k dalšímu utkání na UMT do Valmezu s celkem Holešova.
V sobotu 13.2. se ve sportovní hale v Brumově-Bylnici uskuteční premiérový ročník turnaje O pohár místostarosty města Brumov-Bylnice WOMENS B-B cup 2010, na který pozvání přijali mimo jiné Slovácko-juniorky, Trenčianské Teplice, Topoĺčany, Myjava a Valašské Meziříčí „A“.
Hlavním záměrem tohoto turnaje je rozvinutí užší spolupráce s fotbalovými celky ze druhé strany hranice-Slovenska a zpestření zimní přípravy. Další víkend resp. 21.2. opět na UMT ve Valmezu v rámci Gulášfest cupu bude soupeřem děvčat z Elserema celek Poličné (Valmez „B“).
Taktéž březen bude na přípravné zápasy bohatý, Brumovjanky přijaly pozvání od druholigového Přerova ( 13.3.) a těsně před startem jarní části MSDŽ budou společně ladit formu s juniorkami Slovácka (28.3.).
V jednání jsou přípravná utkání s Mutěnicemi a Topoĺčany.

Valašské Meziříčí „A“ – FC ELSEREMO Brumov 0:3
Branky : 15´Adéla Poláchová, 32´Eva Sochorová, 63´Adriana Škrabolová
Sestava FC Elseremo : Florešová Eliška – Miklasová Monika, Trčálková Gabriela, Krahulová Sabina, Lysáková Maruška - Filáková Lenka, Škrabolová Adriana, Šulcová Martina, Sochorová Eva- Poláchová Adéla, Susedíková Michaela - Trochtová Jana, Sovadinová Lucka, Důbravová Lenka
 

 

foto: https://brumovbylnice.rajce.idnes.cz/Foto_Devcata_FC_Elseremo_Brumov_-_Valasske_Mezirici_3_0/#IMG_8357.JPG