Favority ženského krajského fotbalového přeboru jsou Brumov, Holešovské holky a Lužkovice

29.08.2017 07:24

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Nová sezona krajského fotbalového přeboru žen začala o víkendu. Soutěže se zúčastní osm kolektivů. V porovnání s posledním soutěžním ročníkem už ženský krajský přebor nebudou hrát Březůvky, DFK Holešov, Nezdenice a Žalkovice. Novým týmem je celek Holešovských holek, když Hanačky do krajského přeboru přešly dobrovolně z divize. Nováčkem je družstvo z Přerovska Říkovice. Favority jsou Brumov, Holešovské holky a Lužkovice.

 

BRUMOV JDE DO NOVÉ SEZONY BEZ TRENÉRA ROBINA SOCHORY A NEJLEPŠÍ HRÁČKY EVY SOCHOROVÉ

 

V Brumově v létě dlouho oslavovali zisk titulu posledního krajského přeborníka. Úřadující mistr se však musel smířit s velkým oslabením. Po mnoha letech totiž v klubu skončili zakladatelé brumovské dívčí kopané trenér Robin Sochora a největší opora Eva Sochorová.

,,Soupisku se nám ovšem podařilo doplnit několika zajímavými hráčkami. Z Valašských Klobouk jsme získali obránkyni Sáru Tománkovou a útočnici Pavlu Jeřábkovou, z Nezdenic k nám přestoupila obránkyně Michaela Maňasová, ze Štítné nad Vláří další hráčka do defenzívy Kateřina Hnilová a ze Slovácka záložnice Marie Lysáková. Po mateřské dovolené se do kolektivu vrátila útočnice Monika Lorencová. A po dlouhém zranění se vrací i Sára Bednářová, kterou možná využijeme na brankářském postu. Novou tváří z vlastních zdrojů je útočnice Marie Kozáčková,“ vypočetl změny vedoucí družstva Ivo Polách.

Jeho tým se proto v přípravě hlavně sehrával, ale ze svých cílů Valašky neslevily. ,,Samozřejmě, že se pokusíme obhájit titul. Ovšem se spoustou nových hráček to bude těžké,“ uvědomuje si Polách, jehož celek letos mírně změní herní styl.

,,V minulosti jsme ve všech zápasech předváděli celoplošný kombinační fotbal. V nové sezoně budeme reagovat na sílu soupeřek,“ prozradil vedoucí Brumova.

 

HOLEŠOVSKÉ HOLKY BUDOU SÁZET NA KŘÍDELNÍ HRU

 

Staronovým celkem v krajském přeboru je tým Holešovských holek. ,,Těsně po skončení minulé sezony nás opustilo šest hráček. Do nového klubu FC Vsetín odešly Petra Ševčíková, Nela Ševčíková, Kocurková, Mikešová, Randuchová a Rýdlová. Proto jsme byli nuceni vzhledem k oslabení kádru jako vítězové divizní skupiny B dobrovolně přejít do krajského přeboru,“ vysvětluje kouč Slavomír Bednář starší.

Vedení klubu však nezahálelo a soupisku brzy doplnilo. Do obrany z DFK Holešov přišly Tereza Pospíšilíková a Ema Jiroušková. Ze stejného celku přestoupily i Adriana Ševčíková a Dominika Stolářová. Novými tvářemi jsou také Veronika Fárková z Mrlínku, Pavla Šíblová z Vlkoše, Klára Druláková z Lutopecen a do branky se vrací Pavlína Gulánová z Pržna.

,,Přípravu jsme zahájili v polovině července. Trénovali jsme dvakrát týdně. Na práci s míčem jsme zaměřili na čtyřdenním soustředění na Rusavě, kterého se zúčastnilo 12 hráček,“ informuje Bednář.

Jeho tým chce i v nové sezoně pokračovat v nastoleném trendu. ,,Ze zajištěné obrany budeme vycházet do křídelní hry. Také chceme zrychlit přechod do brejkových situací a tím si vytvářet brankové příležitosti,“ netají záměry vůdce lavičky Hanaček.

Bednář starší za největší favority soutěže považuje Brumov a Lužkovice. ,,My chceme skončit do druhého místa,“ přeje si jeden z trenérů Holešovských holek.  

 

LUŽKOVICE LOVILY POSILY V BŘEZŮVKÁCH

 

Hodně pilné byly v prázdninovém a dovolenkovém období   Lužkovice. Ty po dvou týdnech volna pod vedením nových trenérů Tomáše Karala a Přemysla Turečka letní přípravu zahájily 26. července.

 ,,V ní jsme se zaměřili na nabytí fyzické kondice a na kombinaci. Zahráli jsme si také na turnaji ve Vlkoši. Tam jsme po prohře se slovenským celkem z Vrakuně 1:2 a výhrách nad Jihlavou 4:0, dalším týmem ze Slovenska Belušou 2:1 a domácím Vlkošem 1:0 obsadili druhé místo,“ prozradil Tomáš Karal.

 Jeho klub také vhodně vyztužil soupisku, když z Březůvek přišly tři kvalitní fotbalistky. Záložničce Adéla Zábojníková s Marcelou Černoškovou a útočnice Eliška Jakešová určitě zabojují o základní sestavu.

 ,,S tak silným kádrem budeme mistráky hrávat na dvě útočnice. Šetřit nebudeme ani kombinačním pojetím,“ slibuje Karal

 

BŘEZNICE SI V LÉTĚ ZAHRÁLA NOHEJBALOVÝ TURNAJ

 

S vyztuženou soupiskou o čtyři hráčky z Březůvek Moniku Zábojníkovou, Soňu Huťkovou, Lenku Mizerovou a Evu Kalivodovou, nastoupila v sobotním prvním soutěžním zápase na brumovské půdě Březnice. Pravidelný účastník krajského přeboru tradičně prožil pohodové léto.

 ,,Po posledním červnovém mistráku jsme téměř dva měsíce odpočívaly. Poté jsme se zúčastnily turnaje v Kvasicích, sehrály jsme jedno modelové utkání s Vlkošem a dokonce jsme si zahrály i domácí nohejbalový turnaj,“ hlásí vedoucí kolektivu Žaneta Vaculíková.

Její tým začal přípravu až začátkem srpna. ,,Trénovaly jsme dvakrát týdně, kdy jsme pracovaly hlavně na fyzické kondici,“ prozradila Vaculíková., jež má ale obavy o regulérnosti soutěže.

,,V ženském krajském přeboru na Zlínsku je to složité. Bohužel v něm většinou nezvítězí ten nejlepší, ale rozhoduje spousta vedlejších faktorů. Proto půjdeme zápas od zápasu a s přibývajícími duely uvidíme, jakých dosáhneme výsledků,“ nechává soutěži volný průběh vedoucí kolektivu z Březnice.  

 

UHERSKÝ BROD CHCE SKONČIT DO ČTVRTÉHO MÍSTA

 

Černým koněm soutěže by mohl být Uherský Brod. Po pauze a odpočinku má Slovácké družstvo znovu chuť do fotbalu a jeho dobrou fotbalovou náladu ještě umocnilo vítězství na červencovém turnaji v Bojkovicích.

,,Po celý průběh léta jsme mívali tréninky dvakrát týdně. Zaměřili jsme se na kondici, souhru a práci s míčem. V nové sezoně totiž chceme diváky bavit útočným fotbalem. Naším cílem je skončit do čtvrtého místa,“ plánuje první muž lavičky Lumír Petrka.

Ten je rád, že nikdo z klíčových hráček kolektiv neopustil. Naopak v kabině Uherského Brodu se v létě hlásila spousta nových i staronových tváří.

 ,,Z Hodonína se vrátila obránkyně Kateřina Andrlíková, z Nových Zámků záložnice Karolína Jílková, z 1. FC Slovácko jsme získali obránkyni Dominiku Dvořákovou a záložníci Ivanu Jurčovou. Z Bystřice pod Lopeníkem přišla Silvie Paprskářová, nováčkem je Natálie Vrábelová, z Nezdenic k nám přestoupily obránkyně Martina Vrábelová s Lucií Janíčkovou, záložnice Monika Gregorová a útočnice Lenka Vaculínová, Lucie Uhrová a Marie Wasner,“ potěšil zájem hráček bojovat za uherskobrodské barvy Petrku.

 

VALAŠSKÉ KLOBOUKY SE PŘIPRAVOVALY NA KOUPALIŠTI

 

Letně a pohodově pojali přípravu ve Valašských Kloboukách. ,,Spoustu času jsme trávili na valašskoklobouckém koupališti. Na něm jsme od poloviny července běhali v písku, občas si zahráli plážový volejbal a ke slovu přišlo i plavání,“ uvedl trenér Jaroslav Maňas.

Jeho tým se ale musel smířit se ztrátou tří tahounek. Do Slovácka odešla Nikola Fojtíková, do Brumova přestoupily Pavla Jeřábková a Sára Tománková. Naopak do klubu se vrátila ofenzivní Vendula Machů.

 ,,Čeká nás těžká sezona. Přesto se v ní s mladým družstvem chceme prosadit a potrápit všechny soupeře. Naším cílem je získat co nejvíc bodů,“ ubezpečil, že jeho kolektiv nedá nikomu nic zadarmo Maňas.

 

BABICÍM STAČÍ KRAJSKÝ PŘEBOR DŮSTOJNĚ DOHRÁT

 

Pesimismus panuje v Babicích. Tam skončila velká opora a v minulé sezoně i hrající trenérka Irena Dudová. ,,Do Myjavy navíc odešla Karolína Vančíková. Pokračovat v našem družstvu nebude ani Kristýna Malíková a Nikola Urichová s Karolínou Matušovou jsou zraněné. Soupisku doposud nedoplnila žádná zkušenější fotbalistka. Vedení klubu sehnalo pouze několik hráček ještě žákovského věku,“ posteskla si nad oslabením sestavy útočnice Gabriela Tichá.

Její celek proto nemá vysoké ambice. ,,V porovnání s minulými ročníky krajského přeboru budeme letos hrát spíš defenzivní fotbal. Nechceme dělat zbytečné chyby v obraně. Také se budeme snažit proměňovat šance,“ bude spokojená s každým dílčím úspěchem Tichá. Ta bude ovšem ráda, když její družstvo letos soutěž důstojně dohraje.

 

ŘÍKOVICE CHTĚJÍ FOTBALEM BAVIT DIVÁKY

 

O výhry a body v ženském krajském přeboru na Zlínsku budou bojovat také Říkovice. Celek z Přerovska ovšem nebude úplně neznámým kolektivem, protože jeho sestavu tvoří většina hráček z Žalkovic.

 ,,V Žalkovicích jsme se nedohodli na dalším působení ženského týmu. A protože v žalkovickém kádru bylo i několik holek z Říkovic a vedení tamního klubu nám nabídlo pomocnou ruku, tak v letošní sezoně budeme bojovat za barvy tohoto celku,“ vysvětluje kouč Radim Borovička.

Nové družstvo z Hané tak do nové sezony půjde s prakticky totožným kádrem, který ještě nedávno tvořil sestavu Žalkovic. ,,Ovšem i v Říkovicích chceme hrát fotbal pro lidi. To znamená předvádět co nejpohlednější herní styl a v těžké konkurenci získat co nejvíc bodů a pokusit se překvapit i nějakou výhrou,“ přeje si Radim Borovička.