UHERSKÝ BROD PŘEKVAPIVĚ ROZSTŘÍLEL VLKOŠ. HOLEŠOVSKÉ HOLKY NEŠETŘILY MUTĚNICE

04.09.2018 08:17

Zdroj:Zlínský deník

Autor:Lubomír Hotař

Region – O největší překvapení se v 1. podzimním kole Moravskoslezské fotbalové divize žen postaral Uherské Brod, který vysoko porazil tým Vlkově. Tříbodovým ziskem začaly sezonu také favorizované celky Holešovských holek, Fastavu Zlín a Brumova.

DRŽOVICE – BRUMOV 0:3 (0:2)

,,V úvodním střetnutí nové sezony jsme měli trvalou převahu. Duel jsme ovládli díky přízemní kombinaci. Dařil se nám i přechod do útoku. Domácí tým jsme nepouštěli na dostřel naší branky. Družstvo těžilo z přihrávek Adriany Škrabolové a Adély Kozubíkové. A přestože nám chybělo několik hráček základní sestavy, tak jsme byli také fyzicky zdatnějším kolektivem,“ hodnotil souboj na Prostějovsku lodivod Brumova Jaroslav Maňas.  

Branky Brumova: Pavla Jeřábková, Trybusová, Machů.

Brumov: Koutná – Frajtová, Tománková, Juřenčáková, Lišková, Machů, Škrabolová, Kozubíková, Pavla Jeřábková, Blanařová, Trybusová. Střídala: Matoušů.

HOLEŠOVSKÉ HOLKY – MUTĚNICE 14:1 (7:1)

,,Byli jsme běhavějším družstvem a v ofenzívě jsme se prosazovali křídelní hrou. Mutěnice po celý průběh střetnutí nestačily čelit našemu technickému pojetí,“ pronesl po jednoznačném zápase šeftrenér Holešovských holek Slavomír Bednář starší.

Tomu se líbily výkony útočnic Adriany Ševčíkové a Moniky Samsonové. ,,Obě vstřelily čtyři branky. Další tahounkou byla tvořivá záložničce kapitánka Pavla Šiblová. A dobře se na pravé straně zálohy uvedla nová tvář v Holešově Renata Doleželová,“ vyzdvihl nedělní opory Bednář starší.

Branky Holešovských holek: Samsonová 4, Adriana Ševčíková 4, Šíblová 2, Sklenaříková 2, Kuchařová, Mrázková.

 

FASTAV ZLÍN – BŘEZNICE 4:2 (2:1)

,,Bylo to těžké utkání. Hosté nás překvapili aktivním napadáním naší rozehrávky. Březnice po celý zápasu předváděla dobrý fotbal,“ přiznal vedoucí zlínského družstva Karel Dolina.

Jeho celek byl však produktivní v koncovce. O první trefu Zlína se postarala ve 13. minutě hlavou Žalková. O dvě minuty později si dala vlastní branku Vyvlečková a bylo to 1:1. V osmadvacáté minutě po spolupráci s Vlčkovou a Strachoňovou skórovala za Fastav podruhé Dohnálková. Březnici se podařilo pět minut po přestávce Adamíkovou vyrovnat na 2:2. Tři body pro favorita později zajistily po centru Janíkové znovu Žalková a střelou ze dvaceti metrů Jakešová.

 ,,Přestože jsme měli v duelu se zkušeným týmem mírnou převahu, tak nás uklidnil až třetí gól v síti Kaštovské,“ oddechl si po zápase Dolina.

 ,,Zlín byl lepší. Nicméně moje družstvo musím pochválit za přístup k utkání. Hráčky bojovaly a snažily se proti favoritovi uhrát dobrý výsledek. Nicméně o osudu střetnutí rozhodly dvě naše chyby, po kterých jsme domácím darovali dvě branky,“ uznal první muž hostující lavičky Josef Juráň.

Branky: Žalková 2, Dohnálková, Jakešová – vlastní, Adamíková.

UHERSKÝ BROD – VLKOŠ 5:0 (3:0)

,,Před utkáním jsme na výhru nemysleli. Proto mě překvapilo, jak vysokým rozdílem jsme kvalitní celek Vlkoše porazili. Duel jsme ovšem zvládli dobře takticky. Spokojený jsem i přes drobné chyby s naší obranou. V ofenzívě jsme soupeřky z jihu Moravy přehrávali rychlou přihrávkou. Byli jsme rovněž důslednější v osobních soubojích,“ chválil svůj tým po prvním mistrovském zápase uherskobrodský trenér Jan Gazdík.

Branky Uherského Brodu: Dvořáková 3, Eliášová, Uhrová.