OKRESNÍ DERBY V BŘEZNICI ROZHODL ZLÍNSKÝ FASTAV BĚHEM ČTYŘ MINUT

09.04.2019 07:13

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Favorité vítězili v úvodním jarním kole Moravskoslezské fotbalové divize žen. Tři body si připsal celek Brumova za kanonádu proti Držovicím a Fastav Zlín po povedeném okresním derby v Březnici. Překvapením je ale porážka Holešovských holek v Mutěnicích. Nedařilo se ani Uherskému Brodu ve Vlkoši.

BRUMOV – DRŽOVICE 9:4 (6:1)

,,Utkání jsme kontrolovali. Téměř po celý jeho průběh jsme měli balón na kopačkách. Nepovedl se nám ovšem úvod a konec střetnutí. Už ve třetí minutě jsme totiž prohrávali 0:1. Ve čtyřiasedmdesáté minutě jsme ale vedli 9:1. Potom jsme prostřídali sestavu a Držovice v posledních devíti minutách vstřelily tři góly,“ informoval vůdce lavičky Brumova Jaroslav Maňas.  

Branky Brumova: Pavla Jeřábková 3, Aneta Lišková 2, Bednářová, Frajtová, Kořenková, Lysáková.

Brumov: Lada Mačková – Frajtová, Juřenčáková, Lysáková, Hnilová, Aneta Lišková, Kořenková, Škrabolová, Machů, Bednářová, Pavla Jeřábková. Střídaly: Kalíková, Tománková, Krahulová, Krahulcová, Raková, Koutná.

 

MUTĚNICE – HOLEŠOVSKÉ HOLKY 3:1 (1:0)

,,Bylo to zasloužené vítězství domácích. Mutěnice nás předčily chutí do hry, nasazením a místy i přesnější kombinací. Jihomoravanky byly rovněž tvrdší, ale férové v obraně. My jsme hráli bojácně a na naší hře se projevilo tréninkové manko ze zimní přípravy,“ hodnotil nevydařený souboj hlavní hostující trenér Slavomír Bednář starší. 

Branka Holešovských holek: Doleželová.

Holešovské holky: Pitnerová – Jurčíková, Tiefenbachová, Fárková, Slezáčková, Doleželová, Šiblová, Adriana Ševčíková, Řiháková, Sklenaříková, Smýkalová. Střídaly: Pospíšilíková, Křenková, Machalová.

 

BŘEZNICE – FASTAV ZLÍN 0:4 (0:3)

,,Výhra hostů je spravedlivá. Nicméně my jsme i bez čtyř hráček základní sestavy podali důstojný výkon. Škoda jenom výpadku mezi čtrnáctou a sedmnáctou minutou, kdy jsme v průběhu čtyř minut inkasovali tři branky. Družstvo se však nepoložilo a bojovalo až do konce zápasu,“ cenil si přístupu svých svěřenkyň k utkání první muž domácí lavičky Josef Juráň.

 ,,Duel se nám povedl. Ovšem ve druhém poločase už jsme polevili v nasazení. O zisku tří bodů jsme tak rozhodli v první půli. První branku si ve 14. minutě po centru Hájkové dali domácí sami. O druhou trefu se postarala v 15. minutě ze samostatného úniku Strachoňová a o dvě minuty později přidala naše kapitánka po spolupráci s Jakešovou třetí gól. Brankový účet pak uzavřela v třiapadesáté minutě po souhře s Žalkovou Rozsypalová,“ popsal gólové situace kouč Zlína Karel Dolina.

,,Březnici jsme přehráli kombinací a lepším pohybem. Byla na nás vidět také větší touha po vítězství,“ dodal ještě Dolina.      

Branky: Strachoňová 2, Rozsypalová, vlastní.

Březnice: Kozmíková – Vavrušová, Černá, Marková, Huťková, Adamíková, Kalivodová, Vilhanová, Bukovjanová, Chudárková, Kubíčková. Střídala: Šišková.

Zlín: Hnilicová – Vlčková, Hájková, Hrubá, Jakešová, Janíková, Rozsypalová, Strachoňová, Uhlířová, Vyvlečková, Žalková. Střídaly: Buchtová, Garguláková, Novosadová, Navrátilová.

 

VLKOŠ – UHERSKÝ BROD 4:1 (2:0)

,,Do zápasu jsme nastoupili pouze s deseti fotbalistkami. Navíc se nám ve 30. minutě zranila Stojaspalová. Přesto jsme na jihu Moravy odehráli slušnou partii. Podržela nás gólmanka Šmilauerová.  Dokonce se nám podařilo v osmasedmdesáté minutě korigovat stav na 3:1. Vypracovali jsme si i další šance. Družstvo Vlkoše bylo ale v koncovce efektivnější,“ konstatoval uherskobrodský trenér Jan Gazdík. 

Branka Uherského Brodu: Dufková.

Uherský Brod: Šmilauerová – Oharková, Jurčová, Stojaspalová, Hladíková, Dvořáková, Urichová, Kročilová, Vidová, Natálie Vrábelová, Dufková.