BRUMOVJANKY VĚNOVALY VÝHRU V HOLEŠOVĚ K NAROZENINÁM KAPITÁNCE ADRIANĚ ŠKRABOLOVÉ

02.05.2018 11:55

zdroj:Zlínský deník

Autor:LUbomír Hotař

Region – V nejočekávanějším utkání třetího jarního kola fotbalového krajského přeboru žen se z výhry na půdě Holešovských holek radoval Brumov. Tři body získaly také Lužkovice a Uherský Brod. Střelkyní kola se stala autorka čtyř branek uherskobrodská Marie Wasner.  

HOLEŠOVSKÉ HOLKY – BRUMOV 1:2 (1:1)

,,Byl to remízový zápas. O naší prohře ale rozhodly hrubé individuální chyby. Navíc Tiefenbachová neproměnila penaltu. Družstvo sice bojovalo, Brumov byl však fotbalovější. Hodně nám také chyběly dvě opory Šíblová a Šilhárová,“ hodnotil souboj dvou nejlepších týmů v krajském přeboru domácí šéftrenér Slavomír Bednář starší.

 ,,Na půdě Holešovských holek jsme zvítězili poprvé v historii našeho klubu,“ radoval se vedoucí družstva z Brumova Ivo Polách.

Jeho tým zvládl utkání dobře takticky a výhru věnoval kapitánce Adrianě Škrabolové, která v neděli oslavila šestadvacáté narozeniny. ,,V prvním poločase jsme měli mírnou převahu, ale příliš jsme se nedostávali ke střelbě. První se gólu dočkali domácí, když v sedmadvacáté minutě skórovala ze samostatného úniku Adriana Ševčíková. O vyrovnávací branku se postarala v pětačtyřicáté minutě z přímého kopu oslavenkyně Škrabolová. Hned v první minutě druhé půle domácí zahodili penaltu. To nás povzbudilo a dočkali jsme se i vítězné trefy. Druhý gól dala z brejku v třiašedesáté minutě Pavla Jeřábková. Ve zbytku střetnutí jsme se už soustředili na obranu a díky velkému nasazení jsme tři body uhájili,“ potěšil skalp silného soupeře Polácha.      

Branky: Adriana Ševčíková – Škrabolová, Pavla Jeřábková.

Holešovské holky: Hovořáková – Slezáčková, Adriana Ševčíková, Pospíšilíková, Sklenaříková, Stolářová, Jurčíková, Jiroušková, Tiefenbachová, Petříková, Mrázková. Střídaly: Křenková, Fárková, Gašparová.

Brumov: Bednářová – Hnilová, Tománková, Lysáková, Frajtová, Pavla Jeřábková, Škrabolová, Plášková, Kozubíková, Krahulová, Krahulcová. Střídaly: Černobilová, Trybusová.

LUŽKOVICE – ŘÍKOVICE 8:0 (3:0)

,,Duel s předposledním celkem soutěže jsme nepodcenili, a proto jsme po disciplinovaném a kolektivním výkonu utkání jednoznačně ovládli. První poločas nám Hanačky ještě vzdorovaly, ovšem ve zbytku střetní už Říkovice nedokázaly našemu technickému pojetí čelit. A to jsme ještě spoustu tutovek zahodili,“ užíval si s celým svým družstvem povedený souboj vedoucí týmu z Lužkovic Karel Dolina.

,,Lužkovice byly zatím naším nejtěžším jarním soupeřem. Domácí nás k ničemu nepustili a přehrávali nás ve všech fotbalových činnostech. Navíc, jakmile jsme inkasovali druhou branku, tak družstvo přestalo bojovat. Hodně nám také chyběla zraněná gólmanská jednička Kateřina Pitnerová,“ konstatoval po nepovedeném střetnutí trenér Říkovic Lukáš Čech.   

Branky: Strachoňová 3, Jakešová 2, Dohnálková, Vyvlečková, vlastní.

Lužkovice: Navrátilová – Rozsypalová, Hnilicová, Vyvlečková, Uhlířová, Strachoňová, Halová, Žalková, Dohnálková, Jakešová, Blažková. Střídaly: Macků, Mikuláštíková, Garguláková, Horňáková, Žůrková.

Říkovice: Sedlářová – Trávníčková, Krejčí, Lucie Pitnerová, Chytilová, Říkovská, Zichalová, Andrea Netopilová, Červíková, Foltýnová, Kopecká. Střídala: Kristýna Koutná.

UHERSKÝ BROD – BŘEZNICE 7:0 (2:0)

,,Bylo to utkání Marie Wasner, která po delší době zase posílila náš tým. Naše kanonýrka se dokázala prosazovat v šestnáctce soupeřek a dařily se jí také střely z dálky,“ upozornil na největší přednosti nejstarší hráčky v sestavě Uherského Brodu domácí kouč Lumír Petrka.

Ten si utkání užíval. ,,V první půli byla hra vyrovnaná. Po přestávce už jsme byli lepším celkem a Březnici jsme přehrávali kombinací. Hostům chyběl rychlejší přechod do útoku a za celý zápas si vypracovali pouze jednu šanci,“ prozradil Petrka.

,,Výsledek je pro nás krutý. V zápase se nám dařila mezihra, ale domácí trestali naše chyby. Přestože jsme ve druhém poločase vysoko prohrávali, tak jsme se snažili vstřelit alespoň čestný gól. Chyběla nám však finální přihrávka a nedařily se nám ani centry do uherskobrodského velkého vápna,“ přiznal hostující vůdce lavičky Milan Dostál.

Branky: Wasner 4, Uhrová, Andrlíková, Justýna Kovaříková.