BRUMOV PO VÝHŘE VE VLKOŠI MÍŘÍ K ZISKU TITULU.

20.05.2019 19:58

zdroj:Zlínský deník

autor:Lubomír Hotař

Region – Fotbalistky Brumova míří k zisku titulu v Moravskoslezské divizi žen. Valaškám hodně pomohla sobotní výhra ve Vlkoši. V 7. kole jarní části soutěže se dařilo také Zlínu, který si přivezl tři body z Držovic. V krajském derby uspěla Březnice v Uherském Brodě.

 

VLKOŠ – BRUMOV 1:2 (1:0)

,,V prvním poločase to bylo velké trápení. Hráčky Vlkoše důrazně napadaly naší rozehrávku. Byli jsme nepřesní v koncovce. Po zásluze jsme proto od jednačtyřicáté minuty po trefě Lugrové prohrávali 0:1,“ zavzpomínal na první polovinu střetnutí trenér Brumovjanek Jaroslav Maňas.

Po změně stran se obraz hry změnil. Valašky už byly útočnějším týmem. ,,Domácí sice až do konce duelu důsledně bránili. Nám se ale podařilo utkání otočit. V 67. minutě kapitánka Škrabolová přímo z rohu vyrovnala na 1:1 a o vítězný gól se postarala v osmasedmdesáté minutě ranou ze šestnácti metrů k tyči Bednářová,“ oddechl si Maňas.

Branky Brumova: Škrabolová, Bednářová.

Brumov: Lada Mačková – Tománková, Juřenčáková, Lysáková, Lišková, Machů, Škrabolová, Kořénková, Pavla Jeřábková, Hamalčíková, Bednářová. Střídala: Raková.

 

DRŽOVICE – FASTAV ZLÍN 0:2 (0:2)

,,Proti posílenému domácímu týmu to byl těžký zápas. Houževnaté Držovice nám nedaly nic zadarmo. Naštěstí jsme do jednadvacáté minuty dali po střelách Zeťkové a Rozsypalové dva góly. Ve zbytku střetnutí jsme se soustředili hlavně na ubránění dvoubrankového náskoku. Ovšem ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce to nebyla jednoduchá práce. Celek z Prostějovska pořád myslel na remízu a chvílemi nás dostával pod tlak. Nicméně my jsme naše vedení mohli několikrát navýšit. Třikrát jsme nastřelili břevno a dvakrát jsme orazítkovali tyčku gólmany Frömmlové. Sólovou akci navíc neproměnila Janíková,“ hodnotil duel na hřišti osmého družstva tabulky vůdce lavičky zlínského Fastavu Karel Dolina.

Branky Zlína: Zeťková, Rozsypalová.

Fastav Zlín: Matlachová – Janíková, Vlčková, Zeťková, Vyvlečková, Rozsypalová, Uhlířová, Hrubá, Jakešová, Strachoňová, Hájková. Střídaly: Jana Molová, Žalková, Mikuláštiková, Buchtová.

 

UHERSKÝ BROD – BŘEZNICE 0:1 (0:0)

,,V souboji dvou sousedů v tabulce to mělo z obou stran k pohlednému fotbalu daleko. Hráčkám nelze upřít snahu. Ale byla to spíš nakopávaná. Kvalita hry byla velmi nízká,“ tvrdí domácí kouč Zdeněk Šebesta.

,,Prvních pětačtyřicet minut byli hosté lepší, a proto za čisté konto musíme poděkovat brankářce Hladíkové. Ta byla společně s Lenkou Kučerovo nejlepší hráčkou našeho družstva,“ podotkl ještě Šebesta

,,V první půli jsme byly útočnějším družstvem a v zápase jsme měly převahu. Domácí tým jsme téměř nepustily na naši polovinu hřiště. Branky jsme se však nedočkaly. Dvakrát jsme ale nastřelily břevno. Po přestávce už se hra vyrovnala. A také Uherský Brod byl několikrát nebezpečný v ofenzívě. Z utkání jsme ale nakonec vytěžily tři body. O vítězný gól se postarala ve dvaaosmdesáté minutě po dorážce Chudárková,“ hodnotila vítězné střetnutí obránkyně Březnice Veronika Kozmíková.

Branka: Chudárková.

Uherský Brod: Hladíková – Kročilová, Natálie Vrábelová, Lenka Kučerová, Vidová, Eliášová, Oharková, Chovancová, Urichová, Šmilauerová, Kovaříková. Střídaly: Dvořáková, Uhrová, Polanská.

Březnice: Malotová – Vavrušová, Kozmíková, Huťková, Adamíková, Cibiková, Kalivodová, Marková, Bukovjanová, Chudárková, Vaculíková. Střídaly: Šišková, Kubíčková, Michalíková, Monika Zábojníková.