BRUMOV PO VÝHŘE V UHERSKÉM BRODĚ SLAVÍ TITUL VE FOTBALOVÉ DIVIZI ŽEN

03.06.2019 21:10

Region – V Brumově se po víkendu slaví. Valašky vybojovaly titul v Moravskoslezské fotbalové divizi žen. V 9. jarním kole se dařilo také Holešovským holkám, které neměly s výhrou nad Vlkošem problémy. Tím se Hanačky v tabulce posunuly na druhé místo. Zlín díky dělbě bodů v Mutěnicích skončil v soutěži na bronzové příčce.

 

UHERSKÝ BROD – BRUMOV 2:4 (2:1)

,,Polovinu zápasu jsme drželi s favorizovaným Brumovem krok. Dařil se nám přechod do útoku a vytvářeli jsme si šance. Už od 3. minuty jsme vedli 1:0 a ještě v 50. minutě jsme drželi jednogólový náskok 2:1. Potom jsme ale začali dělat chyby v obraně a Valašky toho využily k obratu ke skóre,“ konstatoval uherskobrodský lodivod Jan Gazdík.

,,První poločas jsme předváděli nervózní fotbal. Bojovní domácí nás zaskočili dobrým nástupem i nebezpečnými brejkovými akcemi. Až po změně stran nastal zlom v utkání. V 50. minutě nejprve Krahulová vyrovnala na 2:2 a o čtyři minuty později nás kapitánka Škrabolová gólem z penalty poslala do vedení na 3:2. Teprve potom jsme se uklidnili. Zpřesnili jsme rozehrávku i kombinaci. V závěru duel Uherský Brod už odpadával kondičně a tak v osmasedmdesáté minutě znovu Sabina Krahulová potvrdila čtvrtou brankou naše vítězství,“ popsal vývoj zajímavého a nečekaně vyrovnaného střetnutí trenér Brumovjanek Jaroslav Maňas.

Branky: Dufková, vlastní – Krahulová 2, Hamalčíková, Škrabolová.

Uherský Brod: Hladíková – Oharková, Kovaříková, Chovancová, Chvilíčková, Eliášová, Dvořáková, Kučerová, Jurčová, Natálie Vrábelová, Dufková. Střídaly: Šmilauerová, Uhrová, Polanská.

Brumov: Lada Mačková – Tománková, Juřenčáková, Bednářová, Lišková, Machů, Škrabolová, Kořénková, Pavla Jeřábková, Raková, Hamalčíková. Střídaly: Koutná, Krahulová, Krahulcová.

 

MUTĚNICE – FASTAV ZLÍN 1:1 (1:1)

,,V zajímavém duelu hraném před solidní diváckou kulisou jsme od 2. minuty po gólu Válkové z penalty prohrávali 0:1. Ve 30. minutě Strachoňová také z pokutového kopu vyrovnala na 1:1. Ve druhém poločase už jsme měli mírnou převahu, ale nedokázali jsme se prosadit v koncovce. Rozhodnout zápas mohla z brejkových akcí hlavně Jakešová. Remíza z Mutěnic je však pro nás ztrátou. Díky ní jsme přišli o druhé místo v tabulce a v soutěži jsme skončili až třetí,“ mrzí prvního muže lavičky zlínského Fastavu Karla Dolinu.

Branka Zlína: Strachoňová.

Fastav Zlín: Hnilicová – Janíková, Vlčková, Vyvlečková, Rozsypalová, Uhlířová, Žalková, Andrlíková, Jakešová, Matlachová, Strachoňová. Střídaly: Mikuláštiková, Jana Molová, Mynářová, Tobolíková